دسته‌بندی نشده

مقایسه سرور اختصاصی و سرور ابری

امروزه در دنیای کسب و کار، کمتر کسب و کاری پیدا می شود که اهمیت داشتن و استفاده کردن از یک سرور اختصاصی و یا ابری را ندانسته و از آن استفاده نکند. با حجم زیادی از اطلاعاتی که امروزه از طریق مشتریان و مصرف کنندگان در اختیار کسب و کار ها قرار می گیرد، و کارکرد های بی شمار و مفیدی که سرور ها امروزه برای کسب و کار ها به وجود آورده اند، به سختی می توان از این تجهیزات مفید چشم پوشی کرد.

امروزه تکنولوژی آنقدر در زندگی ها و کار های ما وارد شده است که تقریبا کاری وجود ندارد که بتوان آن را بدون استفاده از تکنولوژی به سرانجام رساند. حتی کسب و کارهای کوچک هم امروزه به شدت نیازمند سرور برای خود هستند.

 | مقاله پیشنهادی : انتخاب یک سرور مناسب برای کسب و کار های کوچک

یکی از مزیت های تکنولوژی، که ضمن بسیاری از زمینه های دیگر خود را به خوبی در زمینه کسب و کار نشان می دهد، مزیت استفاده از خدمات ابری است.

در مقاله ای که اکنون درحال مطالعه ی آن می باشید، ما قصد داریم تا به دو نوع اصلی سرور ها، یعنی سرور های اختصاصی و سرور های ابری بپردازیم و این دو را در زمینه های مختلفی با یکدیگر مقایسه کنیم.

سرور های ابری

سرور های مجازی درحقیقت به طریقی بخشی از یک سرور اختصاصی به حساب می آیند. از دید یک مشتری، شما مزایای یکسانی دریافت می کنید. با این حال، شما در حقیقت فضای فیزیکی که در اختیار دارید را با دیگران نیز به اشتراک می گذارید، اما نکته اینجاست که شما هیچوقت نمی فهمید که درحال به اشتراک گذاری آن فضا، یا اینکه با چند نفر آن را به اشتراک می گذارید هستید، مگر اینکه یک مشکل بزرگ بر سر راه شما قرار بگیرد.

فضای ابری تشکیل شده از ماشین های مجازی هستند. آنها بر روی یک سرور اختصاصی قدرتمند اجرا می شوند. این سرور اختصاصی می تواند چندین سرور مجازی به ایجاد کرده و یک محیط مجازی برای هر مشترک ایجاد کند. بیایید از برخی جهات این سرور های مجازی را بررسی کنیم.

قدرت

هر سرور مجازی به عنوان بخشی از یک سرور اختصاصی عمل می کند. اگر چه یک سرور ابری و مجازی همیشه ضعیف تر از پایگاه اصلی خود که همان سرور اختصاصی اصلی است می باشد، اما با این حال می تواند بسیار قدرتمند باشد و قطعا نیاز های مشتریان خود را برآورده کند. این سرور ها قدرتی بسیار بیشتر از صرفا برآورده کردن نیاز های کسب و کار های کوچک را دارند. در بسیاری از اوقات سرور های مختلفی با یکدیگر کار می کنند تا کمپانی های مختلفی را به طور همزمان مدیریت کنند.

منابع

خدمات ابری می توانند وب سایت ها، اپلیکیشن ها، نرم افزار های اشتراک فایل، کلاینت های ایمیل و تجارت های الکترونیک را میزبانی کنند. اگر چه عملکرد سرور های ابری با سرور های اختصاصی یکسان است، اما به دلیل تفاوت های سخت افزاری، سرعت آنها ممکن است کمی پایین تر از سرور های واقعی و فیزیکی یا همان اختصاصی باشد.

کارآمدی

حتی بهترین فراهم کنندگان خدمات و سرور های اصلی نیز همیشه در زمینه ی کارآمدی یک قدم از سرور های اختصاصی عقب هستند. با این حال، شایان ذکر است که اکثر کسب و کار های کوچک تا متوسط به یک سرور مجزا و اختصاصی نیاز نخواهند داشت. حتی اگر آنها به یک سرور اختصاصی نیاز داشته باشند نیز، این سرور ها آنقدر پر هزینه هستند که مدیر یک کسب و کار SMB (یا کسب و کار کوچک تا متوسط) حاضر نباشد تا برای به دست آوردن سرعت بیشتر، به بودجه ی کسب و کار خود لطمه وارد کند.

سرعت

به طور کلی، به دلیل اختلافاتی که در زمینه ی سخت افزاری وجود دارد، سرور های مجازی از سرور های اختصاصی سرعت پایین تری دارند. در دنیای مجازی، سرعت امری بی ثبات است. اگر تعداد زیادی از کاربران در یک زمان قصد استفاده از یک منبع را داشته باشند، خدمات ابری کند می شوند. اگر چه سرور های اختصاصی همیشه سریعتر خواهند بود، اما پیشرفت های تکنولوژی باعث شده تا این محدودیت ها در سرور های مجازی هر روز کمتر و کمتر شوند.

قیمت

سرور های مجازی ارزان تر از سرور های اختصاصی می باشند، چرا که در حقیقت هزینه ی استفاده از سرور اختصاصی اصلی در میان چندین نفر تقسیم می شود، و هر مشترک به اندازه ی نیاز و مصرف خود هزینه پرداخت می کند.  در عوض، هر مصرف کننده نیز منابع محدود تری نسبت به مصرف کنندگان سرور های اختصاصی دریافت می کند.

سرور های اختصاصی

یک سرور اختصاصی سروری است که فقط و فقط به شما تعلق دارد، اما این سرور ها معمولا باید درون یک دیتاسنتر قرار بگیرند. در صورت استفاده از این سرور ها، نیازی نیست که شما درباره اینکه یک کمپانی دیگر از منابع شما استفاده کند باشید، آن را با کس دیگری به اشتراک نمی گذارید، و به تبع مسئولیت های آن نیز بر عهده شما خواهد بود.

قدرت

سرور های اختصاصی قدرتمند ترین گزینه برای یک سرور می باشند. هدف یک سرور اختصاصی این است که منابعی بیش از آنچه ممکن است نیاز داشته باشد در اختیار مصرف کننده ی خود قرار دهد. یک سرور اختصاصی می تواند هزاران پردازنده، که می توانند صد ها ترابایت دیتا و یوزر را میزبانی کنند را شامل شود. آنها اغلب دارای گزینه ها و آپشن های مختلفی در زمینه ذخیره سازی، هارد درایو های بزرگ، کارت گرافیک های پرقدرت و بسیاری از گزینه های دیگر می باشند.

منابع

سرور های اختصاصی در زمینه ی منابع بسیار پیشرفته تر و پر قدرت تر از سرور های ابری و مجازی عمل می کنند. با این حال، ارتقا و گسترش این سرور ها می تواند کار دشواری باشد؛ بنا بر این بهترین کار این است که هنگام خرید، تمامی نیاز های خود را در نظر گرفته و سپس سروری بخرید که نیازی به ارتقا بخشیدن نداشته باشد. به طور کلی سرور های اختصاصی در این زمینه دارای انعطاف پذیری بسیار کمتری نسبت به سرور های مجازی می باشند.

کارآمدی

یک سرور مجزا طراحی شده است تا برای یک مشتری بسیار کارآمد باشد. کلاینت یا مصرف کننده می تواند به صورت مستقیم به سیستم عامل سرور خود دسترسی داشته باشد. با استفاده از این سرور ها، معمولا هیچگونه تاخیر یا لَگی به دلیل پردازش های سنگین به وجود نخواهد آمد که نتیجه ی آن یک سیستم روان و کارآمد خواهد بود.

سرعت

سرور های اختصاصی ساخته شده اند تا سریع باشند. در این سرور ها هیچگونه سطح اضافه ای در میان سیستم عامل و درخواست برای دیتا وجود ندارد. علاوه بر آن، جریان داده ها در یک محیط کاملا جدا و اختصاصی صورت می گیرد.

قیمت

در مورد سرور های اختصاصی یک نکته وجود دارد و آن هم این است که این سرور ها نسبت به سرور های مجازی بسیار گران قیمت می باشند. به طور کلی، مصرف کنندگان این نوع از سرور ها برای استفاده از منابع سخت افزاری آن هزینه می کنند و همین منابع هستند که در حقیقت بر قیمت این سرور ها می افزایند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *