تجهیزات شبکه

نکاتی برای طراحی دیتا سنتر

طراحی دیتا سنتر

اهمیت طراحی دیتا سنتر به شکل صحیح

طراحی دیتا سنتر وظیفه ای است که به زمان، تلاش و هزینه ی زیادی نیاز دارد. اما هنگامی که این کار به درستی انجام شود، دیتا سنتر شما می تواند تجهیزاتی نظیر سرور و دیگر تجهیزات کامپیوتری و شبکه ای را برای دهه ها در خود نگه دارد. مهم نیست که قصد طراحی یک دیتا سنتر کوچک را داشته باشید یا یک دیتا سنتر عظیم، برنامه ریزی و طراحی درست آن بسیار ضروری خواهد بود. در این مقاله، ما قصد داریم تا در این امر شما را راهنمایی کنیم.

فضای کافی برای گسترش

سرمایه گذاری در یک دیتاسنتر امری بسیار هزینه بر خواهد بود. مهم نیست که قصد مقاوم سازی و تقویت تجهیزاتی فعلی را داشته باشید یا بخواهید تجهیزات جدیدی خریداری کنید، در هر صورت هزینه ی مورد نظر قابل توجه خواهد بود.

به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کار ها هنگام طراحی دیتا سنتر، دیتا سنتری را طراحی می کنند که نیاز های فعلی آنها را برآورده کند، اما برای آینده خود فکری نمی کنند. هنگامی که قصد ساخت دیتا سنتر خود را دارید، بهتر است نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • فضای زمینی – امروز به چه میزان فضا روی زمین نیار دارید؟ فکر می کنید که در آینده این نیاز افزایش پیدا می کند؟ ساختن دیتا سنتر بنا بر آنچه در حال حاضر به آن نیاز دارید، هزینه ی بسیار کمتری نسبت به ساخت آن بنا بر آنچه در آینده به آن نیاز پیدا می کنید خواهد داشت.
  • نیاز به برق – نیاز به برق در یک دیتا سنتر می تواند بسیار زیاد باشد. به خوبی بر روی نیاز های الکتریکی که امروز دارید، و نیازی که در آینده خواهید داشت فکر کنید.
  • نیاز به خنک کننده – هرچه سخت افزار های بیشتری به دیتا سنتر خود اضافه می کنید، گرمای تولید شده افزایش پیدا کرده و باید دفع شود. سیستم های خنک کننده ی جدید سیستم های هزینه بری هستند، پس بهتر است هنگام طراحی دیتا سنتر به خوبی به این گزینه فکر کرده و برای آن برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.
  • فضای سرور – انتخاب رک سرور مناسب می تواند تا حد زیادی به شما در بهینه سازی فضای مورد نظر کمک کند. بسیاری از دیتا سنتر ها امروزه دارای رک های خالی هستند که به آنها کمک می کند که تا زمان پر شدن، تجهیزات شبکه ی خود را در آن نگه داری کرده و آنها را از نظر دما و همچنین امنیت تضمین کنند.

طراحی دیتاسنتر : تیم پشتیبانی

تیم پشتیبانی

هنگامی که برای طراحی دیتا سنتر خود برنامه ریزی می کنید، اکثر هزینه ها صرف مکان هایی می شود که تجهیزات قرار است در آنها نگه داری شود. بخش مهم دیگر این است که تیم پشتیبانی قرار است کجا کار کند. در اکثر مواقع، این تیم در یک دفتر، دقیقا در کنار یا رو به روی دیتا سنتر است.

این تیم باید از تجهیزات پیشرفته ای برای بررسی دائم دیتاسنتر استفاده کنند. در اکثر مواقع، کارکنانی که در این تیم کار می کنند شامل دو دسته می باشند: اول تیم متخصصان آی تی که از سخت افزار ها و نرم افزار ها پشتیبانی می کنند، و دیگر کارکنان که به دیگر مشکلات دیتاسنتر نظیر دما، میزان رطوبت، کابل کشی و دیگر مسائل می پردازند.

کابل کشی مناسب

داشتن یک سیستم مناسب برای کابل کشی شبکه هنگام طراحی دیتا سنتر مزایای بسیاری خواهد داشت.  به عنوان مثال، این امر به شما کمک می کند تا از قطعی سیستم ها جلوگیری کرده، به سرعت مشکلات احتمالی را برطرف کنید، افزودن یا حذف کردن تجهیزات شبکه را سریع تر انجام داده و به طور کلی امور مربوطه را راحت تر انجام دهید.

بدون داشتن یک سیستم مناسب برای مدیریت کابل، دیتا سنتر شما می تواند به سرعت به جای شلوغ و بهم ریخته تبدیل شود.

دو جای بسیار مهم وجود دارد که مدیریت کابل ها ضروری خواهد بود. اول، داخل رک های سرور است. ده ها یا حتی صد ها کابل شبکه قرار است که به رک سرور وارد و از آن خارج شوند، لذا بسیار مهم است که بتوانید این کابل ها را به طور مناسبی سازماندهی کنید.

دوم اینکه کابل کشی شبکه باید به صورت مناسبی انجام شود. این امر به معنای کشیدن آنها در زیر زمین یا روی سقف است که این مسئله بستگی به طراحی دیتا سنتر دارد. در هر صورت، مطمئن شوید که این کابل ها به راحتی قابل شناسایی هستند و می توانید آنها را به خوبی ردیابی کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *