تجهیزات ویپ

سیپ ترانک چیست؟

سیپ ترانک چیست

سیپ ترانک چیست؟  منظور از پروتکل سیپ چیست؟

پروتکل SIP یک پروتکل سیگنالینگ جهت برقراری ارتباطات صوتی بر روی بستر شبکه می باشد. از این پروتکل در سیستم های تلفن تحت شبکه یا همان سیستم تلفن ویپ جهت برقراری تماس های درون و برون سازمانی استفاده می شود.

توصیه می شود مطالعه فرمائید  : مزایای ویپ و امکانات ویپ

سیپ ترانک :

سیپ ترانک (SIP Trunk) یک پل ارتباطی بین سرویس دهنده های ویپ یا مصرف کننده هایی است که اصطلاحا به آنها کلاینت یا Endpoint می گویند. فرض کنید یک شرکت خصوصی که دارای دو شعبه زیر مجموعه است از سه سیستم تلفن تحت شبکه (دفتر مرکزی تهران، شعبه اول در اصفهان و شعبه دوم در شیراز) مستقل به همراه تلفن تحت شبکه و گیت وی ویپ استفاده می کند. به صورت خلاصه، برای ارتباط مراکز تلفن هر سه نقطه، گیت وی و تلفن ها از سیپ ترانک جهت برقراری ارتباط استفاده می شود. سیپ ترانک روی بستر شبکه و بر پایه IP برقرار می شود.

سیپ ترانک مخابرات :

با توجه به پیشرفت تکنولوژی های مخابراتی و نیاز به برقراری ارتباطات صوتی با شیوه های آسان تر و در عین حال با کارآمدی بیشتر در سال های اخیر نوعی خط به نام SIP Trunk به زیرساخت مخابرات اضافه شده است. پیش از این شرکت های خصوصی محدودی بودند که خطوطی را به این شیوه ارائه می کردند، اما پس از فراگیر شدن سیپ ترانک و علاقه مندی سازمان ها و شرکت های خصوصی به این خطوط، شرکت های سرویس دهنده اینترنت به ارائه این نوع خطوط علاقه مند شدند و به سبد محصولات خود اضافه کردند. سیپ ترانک مخابرات یکی از اولین سرویس های ارائه شده در خصوص خطوط سیپ ترانک بوده است .

 

خطوط ایوان (E1) :

پیش از همه گیر شدن سیپ ترانک مخابرات، خطوط ایوان با شرایط، تجهیزات و قیمت های متفاوت به سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک ارائه می شد. خط ایوان مخابرات از طریق یک زوج سیم در محل مورد نظر تحویل داده می شد و هر لینک ایوان توانایی برقراری 30 تماس همزمان را داشت. معمولا هنگام خرید خطوط ایوان کارشناسان مخابرات یک مدل از مودم های ایوان را پیشنهاد می کردند و کاربر می بایست یک جفت از مودم را خریداری می کرد. یک مودم در مخابرات و دیگری در شرکت نصب و از طریق یک کابل به نام بالون به یک مبدل ایوان و سپس به سانترال پاناسونیک یا مرکز تلفن ویپ متصل می شد. خطوط ایوان همچنان در برخی از مراکز مخابراتی ارائه می شود.

چگونه سیپ ترانک را از مخابرات یا شرکت های خصوصی دریافت کنیم؟

مخابرات بر خلاف شرکت های خصوصی این خطوط را فقط به افراد حقوقی ارئه می کند. پس از ثبت نام و تکمیل فرم در اداره مخابرات منطقه خود و پرداخت هزینه پس از حدود 10 روز کارشناسان مخابرات به محل شرکت شما اعزام می شوند و سیپ ترانک را از طریق یک مودم آنالوگ به دیتا از طریق زوج سیم مورد نظر، سیپ ترانک شما را تحویل می دهند.

شرکت های خصوصی مثل شاتل، آسیاتک، پیشگامان و … این نوع خطوط را به افراد حقیقی و حقوقی ارائه می کنند. نحوه دریافت خطوط از شرکت های خصوصی ساده تر است و همچنین نیازی به خرید مودم نیز نمی باشد. با توجه به اینکه سیپ ترانک شرکت های خصوصی روی بستر اینترنت ارائه می شود بدون نیاز به سخت افزار خاص مستقیما وارد مرکز تلفن شما می شود. لازم به ذکر است این شرایط منوط به داشتن  مرکز تلفن مبتنی بر سیپ می باشد. در مقاله ای دیگر به صورت کامل شرح داده خواهد شد.

توصیه می شود مطالعه فرمائید  : ده مزیت استفاده از خطوط سیپ ترانک

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *