جمنای گوگل ، هوش مصنوعی گوگل است که در سال 2022 متولد و بدنبال رقیب قدرتمند خود چت جی پی تی است ولیکن راه بسیار پر فرار ونشیبی را تا کنون طی کرده و بر خلاف رقب قلدر خود ، نتوانسته به موفقیت های زیادی دست یابد . گوگل در صدد است تا بتواند با افزایش سرمایه گذاری بر روی ساخت مراکز داده جدی ، قوی سبقت را از open AI برباید . در ادامه بخوانیم برنامه گوگل برای توسعه گوگل جمنای را :
هوش مصنوعی گوگل چیست :
هوش مصنوعی گوگل ( جمنای) در سال اخیر توانسته تا موفقیت های زیادی در حوضه ی هوش مصنوعی به دست آورد ولیکن از رقیب قدرت مند خود Chat GBT بسیار عقب تر است . رقبای تازه نفس چینی مانند دیپ سیک و کیوب نیز در حال رونمایی و عرضه اندام هستند . این فعالیت های پر فشار رقبا ، باعث شده تا گوگل در خصوص سرمایه گذاری هیا بیشتر بر روی گوگل جمنای ، تجدید نظر کند . گوگل برای رسیدن به رقب قلدر خود chat gbt نیازمند به افزایش سرعت پردازش و توسعه مراکز داده خود است . عرضه اندام رقبای چینی باعث شده تا این کمپانی به قدرت پردازش بیشتری نیاز داشته باشد. این امر به آن معناست که این کمپانی به دیتاسنتر ها و امکانات بیشتری برای ادامه ی کار خود نیاز دارد.
در سال گذشته یعنی سال 2024، این کمپانی مبلغی معادل 15 میلیارد دلار صرف دیتاسنتر ها و دفاتر خود کرد. این کمپانی اخیرا اعلام کرده است که در سال 2026 و 2025، آنها قصد دارند تا این سرمایه گذاری را افزایش داده و آن را به 23 ملیارد دلار برسانند که به خودی خود رکوردی جدید در میان تمامی کمپانی های مشابه گوگل می باشد.
گوگل برای توسعه هوش مصنوعی نیازمند به ساخت چیست ؟
گوگل اخیرا اطلااتی درباره اینکه قرار است در کجا این 23 میلیارد دلار را خرج کند منتشر کرده است. بخش عظیمی از این سرمایه قرار است بر روی ساخت دیتاسنتر ها خرج شود، به علاوه ی یک دفتر مرکزی که آنها را ساپورت و از آنها پشتیبانی می کند.
از دست ندهید: ده دیتا سنتر برتر دنیا را بشناسید
علاوه بر آن، بخش زیادی نیز بر روی تعدادی از دیتاسنتر ها که در حال جاضر موجود هستند سرمایه گذاری می شود و این سه مکان نیز گسترش پیدا خواهند کرد. هنگامی که این پروژه ها به پایان برسد، گوگل می تواند خدمات رسانی خود را تا حد زیادی گسترش دهد.
سوندار پیچای، مدیر اجرایی کمپانی آلفابت، کمپانی مادر گوگل می گوید:
سال 2025 دومین سال متوالی خواهد بود که ما در آن رشد و پیشرفتی پرسرعت و در خارج از منطقه ی سیلیکون ولی خواهیم داشت.
این نکته ی مهمی است چرا که نشان می دهد که چقدر داشتن دیتاسنتر ها و در پی آن، نزدیک بودن و دسترسی بیشتر به مصرف کنندگان و یوزر ها برای این کمپانی تکنولوژیکی دارای اهمیت می باشد.
افزایش دیتاسنتر ها چه مزیتی برای توسعه هوش مصنوعی دارد؟
این امر دارای فواید بسیاری خواهد بود، و یکی از مهم ترین آنها این است که باعث می شود پردازش ها و درخواست های مختلف، مسافت کمتری را طی کنند که همین امر باعث افزایش سرعت خواهد شد.
همچنین وجود بیشتر دیتاسنتر ها می تواند از بروز آسیب های جدی، برای مثال آسیب های احتمالی که ممکن است به دلیل بلایای طبیعی به وجود بیاید جلوگیری کرده و آن را کاهش دهد تا در این صورت یک حادثه نتواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد.
علی رغم اطلاعاتی که درباره این سرمایه گذاری در خصوص افزایش دیتاسنتر ها وجود دارد، گوگل هنوز اعلام نکرده است که این ساختمان های جدید، و ساختمان هایی که قرار است گسترش پیدا کنند قرار است به چه منظور مورد استفاده قرار بگیرند. با این حال، می توان پیش بینی کرد که گوگل قصد دارد تا آنها را به منظور بهبود و ارتقای سرویس هوش مصنوعی خود بکار گیرد .
سرمایه گذاری در انرژی سبز همگام با توسعه هوش مصنوعی
علاوه بر پروژه های عظیم دیتاسنتر ها، گوگل همچنین اعلام کرده است که قصد دارد بخشی از این 23 میلیارد دلار را بر روی انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری کند. پیچای اعلام کرده است:« سرمایه گذاری ما در خصوص دیتاسنتر ها، به طور ویژه ای قرار است تا توانایی ما برای محیا کردن سریع ترین و مناسب ترین سرویس ها را برای تمامی مصرف کنندگان ما بهبود ببخشد. به عنوان بخشی از هدف ما برای خرید انرژی 100 درصد تجدید پذیر، ما همچنین قصد داریم تا بخشی از سرمایه خود را برای به وجود آوردن انرژی پاک در کشور اختصاص دهیم.»