به منطور کار آمدی بیشتر، کابل کشی ساختمان باید از یک سو به سوی دیگر انجام شود. به طور کلی تقشیم و توضیع کابل ها مرحله مهمی از کابل کشی یک سازه می باشد. امروزه روش های مختلفی برای کابل کشی یک ساختمان، یا کابل کشی یک شبکه وجود دارد که در این مقاله، ما قصد داریم به مقایسه لوله برق و سینی های کابل بپردازیم و ببینیم که کدام یک از این دو روش پر طرفدار، بهتر از دیگری عمل می کند.
سینی های کابل
هماطور که در مقاله «همه چیز درباره سینی کابل» اشاره کردیم، و بر اساس گفته سازمان National Electrical Code، سینی های کابل اساسا یک یونیت یا ترکیبی از یونیت ها هستند که یک سیستم ساختاری سفت و محکم را پدید می آورند تا ایمنی کابل های شبکه را تامین نمایند.
از مزایای استفاده از سینی های کابل می توان به انعطاف پذیری طراحی آن، سادگی و هزینه ی کمتر برای نصب آن اشاره کرد. استفاده از این سینی ها به این صورت است که اگر شما به شبکه ی خود وسیله ای را اضافه کنید، یا از آن کاهش دهید، به راحتی می توانید کابل مربوط به آن را نیز افزوده یا از سینی خود حذف کنید.
سینی های کابل می توانند به راحتی با استفاده از ابزار های ساده به پیکربندی ها و ساختار های پیچیده متصل شوند. در خصوص هزینه ی مواد و عناصر سازنده این دو سیستم نمی توان گفت که کدام یک ارزان قیمت تر است چرا که هزینه آن تقریبا برابر است. با این حال، در مقایسه با هزینه ای که نصب و نگه داری لوله برق دارد، استفاده از سینی کابل بسیار به صرفه تر می باشد.
انواع سینی کابل
سینی کابل انواع مختلفی دارد که هرکدام از آنها دارای ویژگی های مختلف و مخصوص به خود می باشند:
- نردبان کابل – از ویژگی های این ابزار می توان به محافظت از ریل ها، تقویت قدرت سیستم، نضب آسان و قدرت انتخاب گشترده اشاره کرد.
- سینی کابل با کف یکپارچه – در کف این سینی ها محفظه ای برای عبور و تهویه هوا وجود ندارد و محافظت از کابل ها به ضورت یکپارچه می باشد و کف آن می تواند فلز یا فایبرگلاس است.
- سینی کابل مشبک – این سینی دارای تهویه متوسط می باشد. این نوع از سینی های کابل که در نوع فلزی و غیر فلزی وجود دارد، برای مکان هایی با دمای متوسط طراحی شده است.
- سینی کابل کانالی – این سینی های کابل دارای حفره و کانال هایی در کف خود هستند و به طور کلی برای برای مواقعی استفاده می شوند که حجم زیادی از کابل ها مورد نیاز نباشد.
- سینی کابل مش – این سینی ها معمولا از فولاد گالوانیزه شاخته شده اند و به طور کلی برای کابل های فیبر نوری و کابل های ارتباطی استفاده می شوند.
- سینی کابل تک ریلی یا ستون فقراتی – این سینی های کابل سریع ترین سیستم نصب و خارج کردن کابل ها را فراهم می کنند. به طور کلی، سینی کابل تک ریلی برای کابل های با ولتاژ و قدرت پایین طراحی و شاخته شده است.
لوله برق
یکی از مزایای اصلی لوله برق، کاهش و به حداقل رساندن تداخلات الکترومغناظیسی است. به طور کلی، اگر چه این لوله ها به راحتی و به ضرفه بودن سینی های کابل نیستند، اما لوله های برق فلزی می توانند این تداخلات را تا 95 درصد کاهش داده و کامپیوتر ها و تجهیزات حساس را از آنها محافظت کنند.
مزایای استفاده از لوله برق شامل موارد زیر می باشد:
- محافظت در برابر امواج الکترومغناطیسی یا EMI
- محافظت فیزیکی از کابل ها
- قابل بازیافت بودن
- انطباق با مصالح ساختمانی معمولی
- غیر قابل احتراق بودن
- استحکام نسبتا بالا
اگر چه این لوله ها نمی توانند نظم و ترتیبی که سینی های کابل به وجود می آورند را به شما ارائه کنند، اما محافظت از کابل ها، بخصوص در نوع فلزی این لوله ها نسبت به سینی های کابل بهتر انجام می شود، و همین دلیل باعث شده تا در بسیاری از صنایع، کسب و کار ها و شرکت های داخلی، خارجی و حتی زیر زمینی از این لوله ها استفاده کنند.
انواع لوله برق
به طور کلی سه نوع اصلی لوله برق شامل موارد زیر می باشند که هر کدام ویژگی های خود را دارا می باشند:
لوله فولادی سخت (RMC) – این نوع لوله محم ترین لوله را دارد و سنگین ترین نوع لوله برق به حساب می آید. داخل و خارج دیواره آن از روی ساخته شده تا در برابر خوردگی مقاوم باشد. از این لوله ها می توان در داخل، خارج و زیر زمین استفاده کرد.
لوله فولادی با سختی متوسط (IMC) – این لوله ها دارای دیوار هایی با ضخامت کمتر و وزن کمتری از لوله های RMC می باشند. بر خلاف لوله های RMC، در داخل این لوله ها از روی استفاده نشده است و تنها خارج این لوله ها در برابر خوردگی مقاومند. مکان هایی که در آنها از این لوله ها استفاده می شوند همانند لوله های RMC می باشد.
لوله های فولادی برقی (EMT) – لوله های EMC بک ترین لوله های برق شاخته شده می باشند. این لوله ها از فولاد گالوانیزه شده شاخته شده اند و مقاومت نسبتا بالایی دارند. این لوله ها با استفاده از پیج ها،دندانه ها و یا روش های فشرده سازی به یکدیگر متصل می شوند که همین امر باعث میشود اتصال، جایگزینی و جا به جایی و انتقال آنها آسان تر باشد.