فهرست مطالب
برای راه اندازی شبکه به چه تجهیزاتی نیاز می باشد :
قبل از همه چیز لازم است بدانیم که به چه نوع شبکه ای نیاز داریم ، برای یافتن این سوال ، باید به سوال های ذیل پاسخ گویید :
- کاربرد شبکه چیست ؟
- چه استفاده ای خواهیم کرد ؟
- آیا شبکه سیمی باشد و یا بی سیم ؟
- چه اطلاعاتی از روی شبکه عبور خواهد کرد ؟
- آیا امکان نصب داکت و ترانک بر روی دیوار وجود دارد ؟
- آیا ما مستاجر هستیم یا صاحب ملک ؟ مدت زمان اجاره ملک چقدر است ؟
- چه کسانی و از کجا باید به این شبکه دسترسی داشته باشند ؟
لازم است مزایای شبکه بی سیم و سیمی را قبل از همه چیز بدانیم :
مزایای شبکه سیمی :
- ارائه سرعت و پهنای باند بالا .
- قابل استفاده برای همه نوع ترافیک ( دیتا – صوت – ویدئو )
- الزامی برای ترافیک های صوت و ویدئو ( منظور : برای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه و استفاده از سیستم تلفنی ویپ حتما باید شبکه سیمی نصب کنید )
- امنیت بسیار بالاتر .
- دسترسی بسیار راحت تر و ارزان تر بدون نیاز به اضافه کردن کارت شبکه بی سیم به سیستم ها .
- عدم تداخل در امواج .
- نگهداری بسیار راحت تر .
- قطعی ارتباط کمتر .
- سرعت یکسان در همه زمان ها .
معایب شبکه سیمی :
- کثیف کاری های نصب و ترمیم آن .
- زمان بر بودن اجرای کار .
- غیر قابل جابجایی در صورتی که ما مستاجر هستیم .
مزایای شبکه بی سیم :
- راه اندازی بسیار راحت تر و فوری تر.
- امکان جابجایی سریع .
معایب شبکه بی سیم :
- هزینه بر و گران .
- پهنای باند و سرعت پایین .
- تداخل امواج و فرکانس .
- مناسب نبودن برای همه نوع ترافیک مانند صوت و تصویر ( به عنوان زیر ساخت برای دوربین مدار بسته و سیستم تلفن ویپ فاقد کاربرد می باشد )
- قطعی زیاد .
- مضر برای سلامتی .
خدمات نصب و راه اندازی شبکه :
آی تی شبکه از جمله مراکز ارائه دهنده این قبیل خدمات می باشد که با استفاده از تجربه و مهارت افراد حرفه ای در این حوزه انجام میشوند. تمام خدمات ارائه شده توسط این مجموعه دارای کیفیت تضمین شده بوده و بر اساس تعرفه های اعلام شده از سوی سازمان های مربوطه محاسبه خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان آی تی شبکه تماس بگیرید.
قیمت خدمات راه اندازی شبکه :
همان طور که در طول متن اشاره شد، خدمات مورد نیاز برای راه اندازی کامل و بدون نقص شبکه های کامپیوتری دارای جزئیات و مراحل مختلفی می باشد. به همین دلیل نرخ و قیمت های ارئه شده برای آنها نیز تفاوت زیادی با هم دارند و بر اساس تعرفه های اعلام شده از سوی سازمان های مربوطه محسابه میشوند. از مهم ترین فاکتورها در تعیین قیمت راه اندازی شبکه می توان به نوع و تعداد هر یک از تجهیزات و برند تولید کننده آنها اشاره کرد. علاوه براین، نوع شبکه و شرایط نصب و توکار یا روکار بودن کابل کشی و غیره نیز می تواند تا حد زیادی بر قیمت نهایی این خدمات تاثیرگذار باشد
راه اندازی شبکه کامپیوتری خانگی :
نمونه بسیار پرکاربرد دیگر در میان انواع شبکه های کامپیوتری، شبکه های خانگی می باشند. مهم ترین ویژگی این شبکه ها تعداد کم دستگاه ها و تجهیزات سخت افزاری و عدم نیاز به انجام اقدامات گسترده در آنها می باشد. به عنوان مثال، در شبکه های خانگی نیاز به راه اندازی ftpسرور یا میل سرور نمی باشد، این در حالیست که در سازمان ها ممکن است وجود این خدمات و سرویس ها کاملا ضروری باشد.
در راه اندازی شبکه های کامپیوتری خانگی با توجه به نوع دستگاه ها و تعداد آنها، می توان شبکه های وایرلس و LAN را راه اندازی نمود. اگر هدف راه اندازی شبکه های وایرلس می باشد، کافیست مودم ای دی اس ال که در واقع روتر نیز هست تهیه نمایید. سپس لازم است با توجه به برند مودم و همچنین شرکت ارائه دهنده اینترنت تنظیمات را انجام دهید. البته با انجام این تنظیمات می توان شرایط را برای برقراری ارتباط بین دستگاه ها با هم و همچنین اتصال به اینترنت فراهم نمود. توجه داشته باشید که اقدامات لازم برای راه اندازی مودم دی لینک و راه اندازی مودم tp link و سایر برندها تقریبا مشابه هم می باشد و تفاوت های بسیار جزئی در آنها وجود دارد. لذا با اطلاع از نحوه تنظیم هر یک می توان سایر مودم ها را نیز تنظیم نمود و کار پیچیده ای نخواهد بود.
در نمونه دیگر این شبکه ها، کافیست کابل کشی ها به شیوه درست بین تجهیزات و دستگاه ها انجام شده و در نهایت IP تنظیم گردد. پس از تنظیم IP و سایر گزینه های مورد نیاز، در نهایت ارتباط بین دستگاه های مختلف برقرار شده و می توان انتقال اطلاعات و دیتا و سایر اقدامات را انجام داد.
خدمات اکتیو شبکه :
پس از فراهم شدن زیرساخت به صورت کاملا حرفه ای و رفع نواقص، لازم است برقراری ارتباط نرم افزاری میان دستگاه های مختلف انجام شود. در این مرحله تنظیمات سوئیچ و روترها و مودم فیبرنوری و غیره لازم است انجام شود که مراحل انجام این کارها با توجه به نوع دستگاه و برند تولید کننده آنها با هم تفاوت دارد. به عنوان مثال، تنظیمات سوئیچ سیسکو با میکروتیک متفاوت می باشد و لازم است افراد کاملا حرفه ای در این حوزه این کارها را ارائه دهند.
راه اندازی شبکه وایرلس :
یکی از رایج ترین شبکه های مورد نیاز در دنیای امروز، شبکه های وایرلس می باشد که تنوع زیادی داشته و مزایای متعددی را فراهم نموده اند. برقراری ارتباط در اغلب تجهیزات موجود در این شبکه ها به صورت بی سیم یا وایرلس انجام شده و مودم و روتر مسئولیت ایجاد اتصالات را برعهده دارند. البته لازم به ذکر است که حتی برای راه اندازی شبکه های وایرلس نیز کابل کشی هایی در بخش های مختلف انجام میشود. به عنوان مثال، برای برقراری ارتباط مودم و روتر با سوئیچ و غیره نیاز به کابل کشی می باشد و تنها دستگاه های دیگر از قبیل گوشی تلفن همراه و لپ تاپ و پرینترها اتصال بی سیم دارند.
برای خواندن مطالب درمورد کابل کشی:
خرید تجهیزات سخت افزاری شبکه:
پس از ترسیم و ایجاد طرح برای کابل کشی، لازم است با توجه به میزان بودجه تجهیزات مورد نیاز با بالاترین کارایی انتخاب و خریداری شوند. توجه داشته باشید که خرید تجهیزات شبکه با کیفیت مطلوب می تواند به عنوان تضمین کننده راندمان و طول عمر بالای شبکه عمل کند. این تجهیزات شامل انواع کابل، پچ پنل، داکت، رک دیواری و یا رک ایستاده و غیره بوده و تنوع در آنها نیز بسیار زیاد می باشد.
کابل کشی شبکه :
در نهایت پس از تهیه نقشه و تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه، کابل کشی انجام میشود. در این مرحله می توان از کابل کشی های روکار و توکار استفاده نمود که تماما به شرایط محیط بستگی دارد. توجه داشته باشید که کابل کشی روکار می تواند تعمیر و تعویض کابل و سایر تجهیزات را آسان کند. علاوه براین، برای ایجاد نظم و غیر قابل رویت کردن کابل ها می توان از داکت های مخصوص و مناسب با کابل های مورد نظر استفاده نمود. از کابل کشی های توکار بیشتر برای برقراری ارتباط در مسافت های طولانی و خطوط انتقال دیتا استفاده میشود و برای شبکه های داخلی کاربرد ندارند. ( برای مطالعه در ارتباط با کابل کشی شبکه )
خدمات راه اندازی شبکه :
با توجه به آنچه تا این مرحله به آن اشاره شد، برای راه اندازی این شبکه ها لازم است اقدامات متعددی صورت گیرد که برخی از آنها عبارتند از:
طراحی نقشه شبکه :
تعیین نوع شبکه با توجه به اینکه هدف از راه اندازی شبکه چیست و چه امکانات و تجهیزاتی در دسترس دارید به عنوان اولین اقدام برای راه اندازی آن می باشد. شبکه های کامپیوتری دارای انواع مختلفی بوده و برخی همتا یا peer to peer بوده و برخی کلاینت سرور می باشند که از نظر ساختار و نحوه کابل کشی و اتصالات دستگاه ها با هم تفاوت دارند. علاوه براین، لازم است مشخص شود که چه تعداد از هر دستگاه در شبکه موجود می باشد؟ محل نصب و راه اندازی شبکه چه ویژگی هایی دارد؟ سپس با کمک نرم افزارهای مخصوص نقشه اولیه برای آن ترسیم خواهد شد.
با ترسیم نقشه کابل کشی و نصب دستگاه ها در محل های مختلف محیط مورد نظر، می توان در نهایت نواقص را برطرف نمود تا کابل کشی با کمترین هزینه و بهترین کارایی انجام شود.
شبکه پسیو و اکتیو چیست؟
قبل از ارائه اطلاعات بیشتر درباره نحوه راه اندازی شبکه های کامپیوتری، لازم است به این موضوع مهم اشاره شود که روند فعالیت ها و خدمات صورت گرفته در این زمینه شامل دو بخش می باشد؛ خدمات پسیو شبکه و اکتیو! در واقع برای راه اندازی این شبکه ها لازم است ابتدا خدمات پسیو ارائه شده و زیرساخت و کابل کشی ها به طور کامل و بدون نقص انجام شوند. شبکه پسیو به تمام اقدامات سخت افزاری و کابل کشی و نصب تجهیزات گفته میشود که در عمل به طور مستقیم با ایجاد و هدایت دیتا و سیگنال سرو کار ندارند.
در مرحله دوم راه اندازی شبکه، لازم است اقدامات نرم افزاری با ایجاد تنظیمات در دستگاه های مختلف از جمله سوئیچ، روتر، مودم، کامپیوتر و غیره انجام شوند. اقدامات انجام شده در این مرحله تاثیر مستقیم بر ایجاد سیگنال و انتقال دیتا و اطلاعات دارد و اجرای آن نیز کاملا تخصصی می باشد.
راه اندازی شبکه کامپیوتری :
تجهیزات و سخت افزارهای مورد نیاز برای انجام کارها و اقدامات مختلف در محیط های کاری تنوع بالایی داشته و از نظر قیمت نیز تقریبا گران می باشند. علاوه براین، به دلایل مختلف تبادل اطلاعات میان سیستم های مختلف در حین انجام کارها درون محیط کار یا بیرون از آن در دنیای فعلی بسیار ضروری می باشد. به همین دلیل مبحث راه اندازی شبکه های کامپیوتری مطرح گردید که مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد. از مهم ترین و اصلی ترین مزایای این شبکه ها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- استفاده بهینه از تجهیزات و سخت افزارهای موجود با استفاده همزمان چند دستگاه از آنها
- تبادل اطلاعات آسان، سریع و ارزان در بستر مطمئن در داخل و خارج از محیط کار
- مدیریت بهتر روند فعالیت کارکنان و ایجاد محدودیت و سیاست های مدیریتی در نحوه استفاده از تجهیزات و دسترسی به اطلاعات
بر همین اساس در حال حاضر نه تنها سازمان ها و ادارات بدون شبکه های کامپیوتری عملا نمی توانند اقدامی انجام دهند، بلکه در محیط های کوچک تر و حتی منازل نیز ضرورت حضور آنها احساس میشود. به طوریکه در حال حاضر در اغلب منازل مسکونی شبکه وایرلس از طریق مودم ای دی اس ال و سایر تجهیزات سخت افزاری برقرار می باشد.
راه اندازی شبکه :
راه اندازی شبکه یکی از اصلی ترین و مهم ترین اقدامات در زمان شروع کسب و کارهای مختلف در دنیای امروز می باشد که شرایط را برای کاهش هزینه ها و استفاده بهینه از تجهیزات فراهم می کند. این گروه از خدمات شامل زیرمجموعه های متعددی بوده و تمام فرایندهای پسیو و اکتیو شبکه را شامل میشود. آی تی شبکه؛ ارائه دهنده خدمات راه اندازی شبکه وایرلس، lan و غیره در ادامه به معرفی اطلاعات بیشتر در این حوزه می پردازد.
- چگونه می توانم به صورت دستی یک شبکه راه اندازی کنم؟
نمای کلی فعالیت ها را باز کنید و شروع به تایپ تنظیمات کنید.
روی تنظیمات کلیک کنید.
اگر با کابل به شبکه وصل میشوید، روی Network کلیک کنید. …
کلیک کنید بر روی. …
تب IPv4 یا IPv6 را انتخاب کرده و Method را به Manual تغییر دهید.
آدرس IP و دروازه و همچنین Netmask مناسب را وارد کنید. - چرا به راه اندازی شبکه نیاز داریم؟شبکه های کامپیوتری به کاربران در شبکه کمک می کنند تا منابع و ارتباطات را به اشتراک بگذارند. اشتراک گذاری فایل: شبکه کامپیوتری به کاربران شبکه کمک می کند تا فایل های داده را به اشتراک بگذارند. … اشتراک گذاری سخت افزار: کاربران می توانند دستگاه هایی مانند چاپگر، اسکنر، درایو CD ROM، هارد دیسک و غیره را به اشتراک بگذارند.
راه اندازی شبکه به چه معناست؟
پیکربندی شبکه، فرآیند تنظیم کنترلها، جریان و عملیات شبکه برای پشتیبانی از ارتباطات شبکه یک سازمان و/یا مالک شبکه است. … پیکربندی شبکه با نام راه اندازی شبکه نیز شناخته می شود.
تجهیزاتی که برای راه اندازی شبکه مورد نیاز است :
تجهیزات شبکه گاهی اوقات می توانند گیج کننده باشند. بسیاری از مواقع ویژگی های چندین دستگاه ممکن است تنها در یک دستگاه جمع آوری شود. به عنوان مثال شما ممکن است مودمی داشته باشید که یک روتر نیز هست، دارای فایر وال نیز می باشد، یک اکسس پوینت است و همچنین قابلیت های یک سوئیچ 4 تا 8 پورته را نیز دارا می باشد که در این صورت چندین دستگاه مورد نیاز برای راه اندازی شبکه در یک دستگاه جمع شده است.
پس از چند سال ممکن است اتاق سرور کسب و کار شما دارای تعداد زیادی دستگاه باشد که جایگزین شده اند، اما همچنان در آنجا قرار دارند که این امر می تواند فهمیدن اینکه کدام دستگاه هنوز کارآمد است و کدام یک دیگر ارزش نگه داشتن ندارد را سخت تر کند.
داشتن یک اتاق سرور منظم با فضای کافی می تواند عمر تجهیزات شما را افزایش دهد و همچنین هزینه های غیر ضروری را نیز برای شما کاهش دهد. در این مقاله، ما قصد داریم با معرفی برخی از اجزای شبکه، به شما کمک کنیم تا دستگاه هایی که برای راه اندازی شبکه های استاندارد نیاز دارید را شناسایی کنید.
مودم :
مودم معمولا اولین دستگاهی است که افراد برای راه اندازی شبکه خود تهیه می کنند. مودم دستگاهی است که معمولا توسط شرکت ارائه دهنده ی اینترنت شما در اختیارتان قرار می گیرد، و برای یک یا چند کامپیوتر امکان وصل شدن به اینترنت را فراهم می کند. شما می توانید از چند مودم استفاده کنید، اما بهتر آن است که پیش از این کار، با کمپانی که کابل های خود را از آن تهیه کرده اید، درباره تعداد مودم هایی که کابل های شما می توانند از آنها پشتیبانی کنند مشورت کنید.
روتر :
روتر یکی دیگر از تجهیزات شبکه ای است که برای پیکر بندی و راه اندازی شبکه مورد نیاز است. این وسیله ترافیک دیتا را میان دو یا چند شبکه منتقل می کند. روتر ها دارای تفاوت های نسبتا زیادی هستند و بهتر است هنگام تصمیم گیری، به برخی نکات خرید روتر توجه نمایید.
برای مثال اندازه های آنها از کوچک تا بزرگ متفاوت است، برخی از آنها stand-alone هستند، برخی از آنها تنها به یک کامپیوتر اختصاص داده می شوند، و معمولا می توانند خدمات اضافه ای همچون فایروال، امور تعادل بار (یا load balancing)، پارتیشن بندی و رفع مشکل (trouble shooting) را نیز ارائه می دهند.
فایروال:
فایروال یک نرم افزار یا سخت افزار شبکه ای است که نقش یک فیلتر کننده یا غربالگر را دارد و وظیفه آن جلوگیری از دسترسی افراد به دیتا و اطلاعات مهم و محرمانه یک سازمان یا شبکه می باشد. فایروال های کامپیوتری نیز با جلوگیری از ورود و اتصال به کامپیوتر توسط منابع خارجی این کار را انجام می دهند. معمولا تمامی اطلاعات و سرویس های مورد نیاز و خواسته شده، به جای اینکه به صورت مستقیم به کاربران ارائه شود، ابتدا از فایروال گذر می کند و در آنجا بررسی می شود
سوئیچ شبکه :
یکی دیگر از دستگاه هایی که برای راه اندازی شبکه استفاده می شود سوئیچ شکه است. سوئیچ شبکه در برخی مواقع از مهم ترین تجهیزات شبکه به حساب می آید و وظیفه ی آن اتصال دستگاه ها به یکدیگر در شبکه های کامپیوتر به نام شبکه های LAN می باشد. این سخت افزار های شبکه ای دارای سایز ها و اندازه های مختلف 4 تا 24 پورت می باشند؛ و برخی از آنها پورت های مخصوص به اتصالات فیبری را نیز ارائه می دهند.
سرعت ترافیک شبکه از 10 تا 1000 گیگابیت متفاوت است، لذا پیش از راه اندازی شبکه، حتما توان و ظرفیت تجهیزات مورد نظر خود را بسنجیند. سرعت های بالا تر برای سوئیچ های 10GbE در دسترس هستند، اما این سوئیچ ها هنوز به طور گسترده در دسترس افراد قرار نگرفته اند و قیمت آنها نیز گران تر می باشد.
اکسس پوینت بیسیم :
این دستگاه برای راه اندازی شبکه های بیسیم کاربرد دارد. اکسس پوینت بیسیم یا وایرلس (یا Wireless access point) دستگاهی است که شما می توانید آن را با استفاده از یک کابل در هر جایی از شبکه ی خود قرار دهید تا به وسیله آن یک اینترنت بیسیم برای دیگر دستگاه ها به وجود بیاورید. مزیتی که این دستگاه برای شما دارد این است که می توانید آن را در هر جایی قرار دهید و لازم نیست که حتما آن را در اتاق سرور خود یا جایی که مودم شما نصب شده است قرار دهید.
رک ها :
رک شبکه به دید بسیاری از شرکت ها جزء ضروری ترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه است، چرا که همانند فایروال نقش محافظتی، البته در برابر خطراتی فیزیکی را دارد.
رک در اندازه و انواع مختلف دیواری و ایستاده ارائه می شوند. به طور کلی، وظیفه ی رک ها این است که از تجهیزات شبکه ای شما محافظت کرده و آنها را در یک محیط امن، به دور از حوادث احتمالی و عواملی که ممکن است به آنها صدمه بزنند، مانند گرد و خاک یا رطوبت محافظت کنند.
علاوه بر آن، رک های شبکه یا سرور می توانند اجزا و کابل های شبکه ای شما را تا حد زیادی سازماندهی کنند که همین امر نیز می تواند کار های شما را آسان تر کرده و همچنین طول عمر لوازم شما را نیز افزایش دهد.