داکت برق یکی از مهم ترین و اصلی ترین تجهیزات مورد استفاده برای محیط داخلی ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری و صنعتی می باشد که برای محافظت از کابل های روکار کاربرد دارد. این تجهیزات از نظر جنس بدنه و همچنین نوع ساختار کلی با هم تفاوت زیادی داشته و بر همین اساس نیز کاربرد آنها متفاوت خواهد بود. آی تی شبکه؛ ارائه دهنده تجهیزات پسیو شبکه در ادامه به معرفی کامل انواع داکت برق در اندازه و ابعاد مختلف پرداخته و تفاوت های موجود در داکت های pvc، طرح چوب، فلزی و پلاستیکی را معرفی و قیمت فیبر نوری و موارد مهم در نصب و خرید آنها را شرح خواهد داد.
داکت برق چیست؟
عبور کابل های برق که به صورت روکار در فضای داخلی ساختمان ها نصب میشوند، نه تنها بر زیبایی و نظم محیط تاثیر منفی دارند، بلکه به مرور ممکن است آسیب هایی به آنها وارد شود. به همین دلیل لازم است با تجهیزات مختلف این سیم و کابل ها از دید پنهان شوند. برای این منظور می توان از تجهیزاتی به نام داکت استفاده نمود که برای فضای داخلی ساختمان ها اشاره نمود. به عبارت دیگر، داکت ها در واقع نوعی پوشش پلاستیکی یا فلزی می باشد که در مسیر عبور کابل ها قرار گرفته و باعث میشود تا از آسیب وارد شدن به آنها در اثر ضربه و غیره جلوگیری شود.
تفاوت داکت با خرطومی چیست؟
در حرفه برق کشی ساختمان از تجهیزات مختلفی استفاده شده و خرطومی های پلاستیکی نیز برای عبور سیم و کابل ها کاربرد دارند. اما سوال این است که این دو چه تفاوت هایی با هم دارند؟ مهم ترین و اصلی ترین تفاوت این دو در میزان مقاومت آنها در برابر نم و رطوبت می باشد. لازم به ذکر است که خرطومی که محفظه ای کاملا پوشیده شده با جنس پلاستیک می باشد، نم و رطوبت را به سیم و کابل های درون خود انتقال نمی دهد، به همین دلیل در فضای بیرونی ساختمان ها استفاده میشود. این در حالیست که داکت برق مقاومت بسیار کمی در برابر نم و رطوبت داشته و به همین دلیل تنها برای محیط های سرپوشیده کاربرد دارد.
انواع داکت برق از نظر ساختار:
داکت های مورد استفاده برای ساختمان ها را می توان بر اساس ویژگی های مختلفی دسته بندی کرد که از مهم ترین آنها می توان به ساختار و شکل آنها اشاره نمود. بر همین اساس انواع داکت برق عبارتند از:
- داکت ساده: همان طور که از نام این گروه مشخص است، ساختاری کاملا ساده داشته و سیم و کابل ها از حفره و فضای داخلی آن عبور نموده و در برابر ضربه محافظت میشوند. علاوه براین، این داکت ها سیم و کابل های روکار را به خوبی از دید پنهان نموده و نظم و زیبایی خوبی را در محیط بوجود می آورند.
- داکت شیاردار: این داکت ها شباهت زیادی با نوع ساده داشته و تنها تفاوت آنها، شیارهای کوچکی می باشد که روی سطح آنها ایجاد میشود. لازم به ذکر است، شیارهای ایجاد شده بر روی این تجهیزات شرایطی را فراهم می کند تا حرارت ایجاد شده از کابل های فشار قوی درون داکت به بیرون منتقل شده و قطعا از آسیب وارد شدن به کابل جلوگیری میشود. این گروه از داکت ها برایمحیط های مسکونی کاربرد نداشته و بیشتر در محیط های صنعتی و برای انتقال کابل های فشار قوی مورد استفاده قرار میگیرند.
- داکت پارتیشن دار: در شرایطی که تعداد کابل های موجود در داکت زیاد باشد، می توان به منظور جلوگیری از فشار وارد شدن به آنها می توان از داکت پارتیشن دار استفاده نمود. در این نوع از داکت های برق سیم ها را دسته بندی نمود و در بخش های مجزایی که داخل آن در نظر گرفته شده است قرار خواهند گرفت. به عبارت دیگر، فضای داخلی این مدل از داکت ها کالا بخش بندی شده اند.
- داکت قرنیزی: در شرایطی که مسیر عبور سیم و کابل های برق از کنار دیوار می باشد، از داکت های قرنیزی استفاده میشود که به خوبی سیم ها را عبور داده و به زیبایی ظاهری نیز لطمه ای وارد نمی شود. این داکت ها به شدت در ممانعت از آسیب وارد شدن له کابل های کنار دیوار نقش موثر دارند.
- داکت زمینی: نوع دیگری از داکت های برق بر روی زمین نصب میشوند و سیم و کابل ها را در مسیرهای مورد نظر هدایت می کنند. به منظور جلوگیری از فشار وارد شدن به کابل ها، داخل داکت های زمینی یا کف خواب کاملا پارتیشن بندی شده است.
بیشترین سوالات سرچ شده در گوگل
- کانال کابل زیرزمینی چیست؟
کانال کشی زیرزمینی به لوله های محافظی اطلاق می شود که از طریق آن لوله ها و کابل های تاسیساتی ضروری در زیر زمین اجرا می شوند تا ساختمان ها را با برق، آب و گاز و غیره تامین کنند
- انواع داکت چیست؟سه نوع اصلی مجرای صلب ورق فلزی، کانال های فایبر گلاس و کانال های تخته فیبر وجود دارد. کانال های ورق فلز کانال های ورق فلزی معمولاً از فولاد گالوانیزه یا آلومینیوم ساخته می شوند.
- داکت در مخابرات چیست؟کانال های پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) برای ساخت سیستم کانال زیرزمینی برای کابل های فیبر نوری و مسی در شبکه بیرونی کارخانه مخابرات استفاده می شود.
انواع داکت برقی از نظر جنس
علاوه بر تفاوت هایی که در ساختار این تجهیزات وجود دارد، می توان داکت ها را بر اساس جنس آنها نیز دسته بندی کرد که رایج ترین آنها عبارتند از:
داکت pvc برق
بدنه این نوع از داکت ها از ورق های پلاستیکی پی وی سی تشکیل شده و به همین دلیل قرار گرفتن آنها در فضای بیرون و تابش مستقیم نور خورشید و تماس با نم و رطوبت منجر به خرابی آنها میشود. به همین دلیل این داکت ها در محیط های داخلی مورد استفاده قرار گرفته و در انواع مختلف ساده، پارتیشن دار و کف خواب می توان آنها را تهیه نمود.
داکت برق طرح چوب
به منظور حفظ زیبایی محیط داخلی ساختمان ها، از داکت های طرح چوب استفاده میشود. لازم به ذکر است که این نوع از داکت ها در واقع زیرمجموعه پی وی سی می باشند و نحوه رنگ آمیزی آنها متفاوت است. این داکت ها بیشتر برای قرنیز مورد استفاده قرار گرفته و حاشیه زیبایی را در قسمت پایینی دیوار ایجاد خواهند نمود.
داکت فلزی برق
به جرات می توان گفت مقاوم ترین نوع داکت می باشد که ورق های گالوانیزه به کار رفته در آن باعث میشود تا ضربه و نم و رطوبت به آن آسیب وارد نکند. به همین دلیل نه تنها در فضای داخلی محیط های صنعتی و اداری، بلکه برای فضای بیرونی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. داکت های فلزی نیز بر اساس ساختارشان در انواع مختلف ساده، پارتیشن دار و شیاری تولید میشوند.
ابعاد داکت برق
هر یک از شرکت های تولید کننده داکت برق ابعاد و اندازه و سایزهای مختلفی را ارائه می دهند. نکته بسیار مهم اینکه، در ارائه سایز اگر گفته میشود 20 در 20 میلی متر به معنای این است که این داکت دارای عرض 20 سانتی متر و ارتفاع 20 میلیمتر است. از سایزهای رایج داکت های برق می توان به 10 *10، 10*15، 20*20، 25*20، 30*30، 30*15، 30*45 میلیمتر اشاره نمود.
نحوه نصب داکت برق
در نصب داکت لازم است استانداردها در نظر گرفته شده و بر اساس اندازه محل مورد نظر، داکت با سایز و اندازه و ابعاد مناسب انتخاب شود. سپس مراحل زیر لازم است طی گردد:
- محل نصب روی دیوار مشخص شده و بخش داخلی را روی سطح آن قرار دهید.
- محل های خالی را علامت گذاری نموده و با پیچ روپلاک به دیوار متصل کنید.
** توجه داشته باشید که قسمت عبور کابل ها از کنج دیوار باید با دقت کامل داکت نصب شود تا همخوانی بین قطعات برش خورده و در کنار هم قرار گرفته وجود داشته باشد.
داکت برق چسبی چیست؟
در فرآیند نصب داکت ها از روش های مختلفی استفاده شده و در اغلب مواقع لازم است با پیچ و سوراخ شدن دیوار این تجهیزات را نصب نمود. نوع کاربردی دیگری از داکت های برق به صورت چسب دار تولید میشوند و کافیست روکش چسب از سطح داکت برداشته شود و در محیط های مورد نظر نصب شوند. در محیط هایی که تعداد و اندازه کابل ها زیاد می باشد، بهتر است با سوراخ کردن داکت به دیوار متصل شود تا مقاومت آنها در برابر وزن کابل تضمین شده باشد.
موارد مهم در خرید داکت برق
با توجه به تنوع بالایی که در داکت های موجود در بازار وجود دارد، بهتر است در زمان انتخاب و خرید آنها به چند نکته مهم توجه شود. از مهم ترین موارد در زمان خرید داکت برقی می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:
- مدل و نوع داکت را با توجه به کارایی مورد نظر انتخاب کنید، به عنوان مثال اگر هدف عبور کابل های فشار قوی می باشد، بهتر است از نوع شیاردار استفاده شود.
- جنس بدنه داکت ها ارتباط مستقیم با کارایی آنها دارد، لذا بهتر است به نوع متریال به کار رفته در بدنه آنها توجه شود. در برخی از داکت های پی وی سی از ضایعات برای تولید آنها استفاده میشود که کیفیت بسیار پایینی داشته و دوام و ماندگاری آنها در سطح مطلوبی قرار ندارد.
- اندازه و ابعاد و سایز آنها با هم متفاوت می باشد. با توجه به نوع کابلف سایز و تعداد آنها باید بتوانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید.(برای مطالعه بیشتر درباره سوئیچ poe )
فروش اینترنتی داکت برق
آی تی شبکه به عنوان یکی از بزرگ ترین مراکز ارائه دهنده تجهیزات مورد نیاز در راه اندازی انواع شبکه، در مجموعه محصولات خود داکت های برق را ارائه می دهد. لازم به ذکر است که علاوه بر اطلاعات کاملی که درباره هر یک از محصولات ارائه شده است، می توانید با کارشناسان آی تی شبکه تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت نمایید. همچنین لازم به ذکر است که تمام محصولات این مجموعه به صورت عمده و جزئی به صورت اینترنتی قابل خریداری بوده و ارسال به تمام نقاط ایران با تضمین کیفیت و گارانتی خرید ارائه می گردد. ( برای مطالعه بیشتر کابل شبکه متری)
با سلام آِیتم نصب داکت برق در کدام فصل برقی هست ؟؟؟
با سلام
برای نصب تجهیزات با دوستان بخش پشتیبانی تماس بگیرید
داخلی 222