تجهیزات شبکه

بی طرفی شبکه چیست؟

بی طرفی شبکه

شکی نیست که در بیست سال اخیر تکنولوژی بخش مهمی از زندگی جامعه ی مدرن شده است. از تاریخ 1990 که شبکه ی جهانی وب (World Wide Web) به زندگی ها ورود پیدا کرد، همواره اختلافات قانونی بر سر کنترل کردن محتوای اینترنتی وجود داشته است. اما موضوع اصلی مقاله امروز چیست؟ پاسخ این سوال “بی طرفی شبکه” است.

بی طرفی شبکه چیست؟

بی طرفی شبکه (Net Neutrality) اساسا به شرایطی گفته می شود که در آن تمامی محتوا های اینترنتی به یک قیمت برای شما محاسبه می شوند، که اصطلاح دیگری که برای این امر بکار برده می شود قلمرو بی طرفی است.

به بیان دیگر، بی طرفی اینترنت یا شبکه به این معناست که مهم نیست که شما در اینترنتی چه کاری انجام می دهید (تماشای فیلم، گوش کردن به آهنگ یا فرستادن ایمیل)، یا از چه سایتی بازدید می کنید (فیسبوک، گوگل، ویکی پدیا یا آی تی شبکه)، به هر حال هزینه استفاده از تمامی این سرویس ها تنها یک مرتبه، و در زمان خرید سرویس اینترنت از شبکه گرفته می شود.

مخالفان و حامیان بی طرفی شبکه

آجیت پای (Ajit Pai)، یکی از مدیران سازمان کمیسیون ارتباطات فدرال (Federal Communication Commission) اخیرا ایده ای را برای به پایان رساندن بی طرفی شبکه بیان کرده است: یک اینترنت “چند خطی” برای جدا کردن حجم های زیاد ترافیکی.

با این حال، طرفداران و حامیان بی طرفی شبکه بر این باور هستند که نباید کنترلی بر روی استفاده از داده ها و محتوا های اینترنتی باشد. آنها در واقع بر این باور هستند که دسترسی به اینترت باید آزادانه باشد.

از سوی دیگر، مخالفان اینترنت بی طرف قصد بخش بندی و تقسیم کردن پهنای باند را دارند، یعنی یک سرویس اینترنت مخصوص و ویژه با سرعت آپلود و دانلود بیشتر و سریع تر.

سیر تکامل تکنولوژی شبکه بی سیم

به طور کلی بی طرفی شبکه، مدیریت کردن و دسترسی داشتن به سایت هایی که شما از آنها بازدید می کنید، و یا تغییر در سرعتی که ارائه دهندگان سرویس اینترنت به شما ارائه می دهند را غیر قانونی خواهد کرد.

از سوی دیگر، در صورتی که این اصل از میان برداشته شود، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی این اجازه را خواهند داشت تا انتخاب کنند که شما از کدام سایت ها می توانید با سرعت حداکثر استفاده کنید، و همچنین به کدام سایت ها دسترسی داشته باشید.

خلاصه مطلب

سازمان FCC از عموم مردم درخواست کرده است تا نظر خود را درباره بی طرفی شبکه بیان کنند، و در این نظر سنجی بیش از 10 میلیون نفر شرکت کرده اند که در میان آنها هم مخالفان و هم موافقان بی طرفی اینترنت وجود داشته است. با این حال، بیشتر نظرات افراد به نفع بی طرفی اینترنت بوده است.

گفته شده این امر که اینترنت به بی طرف بودن ادامه می دهد یا خیر، در سال جاری یعنی 2020 مشخص خواهد شد. با این حال، با توجه به اینکه بخش عمده ی نظرات افراد بر حفظ و نگه داشتن بی طرفی شبکه بوده است، این امر که ارائه دهندگان اینترنت قصد خاتمه دادن به آن را داشته باشند امری بعید به نظر می رسد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *