تجهیزات شبکه

آیا دیتاسنتر های زیر آب راهی به سوی آینده هستند؟

دیتاسنتر های زیر آب

مزایای دیتاسنتر های زیر آب

امروزه بسیاری از دیتاسنتر ها در نزدیکی آب ها و دریا ها ساخته می شوند. این نزدیکی به آب ها باعث می شود که راه اندازی و استفاده از سیستم های خنک کننده آسان تر و به صرفه تر باشد. همچنین برخی از شرکت هایی که از انرژی سبز یا پاک استفاده می کنند از جزر و مد آب برای تولید بخش یا تمامی انرژی مورد نیاز خود استفاده می کنند. این دلایل باعث می شود تا یکی از شرکت های بین المللی و بزرگ به دنبال ساخت دیتاسنتر های زیر آب باشد.

شرکت Project Natick اخیرا به دنبال راه هایی برای ساخت دیتاسنتری است که کاملا در زیر آب قرار دارد. ایده ی این شرکت این است که بتواند از حرکات آب در اطراف دیتاسنتر استفاده کند و یک منبع همیشگی و دائمی الکتریسیته داشته باشد. در این صورت، به دلیل دسترسی همیشگی به آب، خنک کردن تجهیزات و دیتاسنتر بسیار آسان تر خواهد بود.

 چرا زیر آب؟

به گفته ی شرکت شناخته شده و بین المللی مایکروسافت (Microsoft)، بیش از 50 درصد از جمعیت زمین در نزدیکی آب ها زندگی می کنند. لذا ساخت دیتاسنتر های زیر آب می تواند مزایای بسیار قابل توجهی برای کمپانی ها داشته باشد که برخی از آنها شامل موارد زیر می باشند:

  • تولید انرژی
  • قرار داشتن در نزدیکی مراکز جمعیتی بزرگ
  • عدم نیاز به خرید زمین های گران قیمت
  • خنک کنندگی آسان
  • محافظت طبیعی در برابر صدمات و آسیب های رایج
  • مزایای امنیتی فیزیکی

البته باید به این نکته توجه داشت که ساخت دیتاسنتر های زیر آب کار دشواری است. در این راه موانع خاصی وجود دارد، اما مایکروسافت درحال حاضر مشغول کار کردن بر روی این مشکلات است.

فاز اول درحال اجرا است

فاز اول این پروژه آزمایش بر روی یک دیتاسنتر کوچک، تقریبا هم اندازه ی دیتاسنتر های قابل حملی است که بر روی برخی کامیون ها یا قطار ها قرار دارد. این دیتاسنتر در اسکاتلند قرار دارد و دارای 12 رک سرور می باشد.

این دیتاسنتر طراحی شده است تا بتواند بیش از 5 سال، بدون هیچگونه محافظت و نگه داری (بجز بروز رسانی های نرم افزاری و امثال آن) به کار خود ادامه دهد. این بدان معناست که این دیتاسنتر ها می توانند کاملا خالی از افراد باشند، و یا تنها زمانی افراد در آن حضور داشته باشند که فعالیت خاصی قرار باشد در آن انجام شود.

ساخت دیتاسنتر های زیر آب با این سایز و اندازه، و منتقل کردن آن به مکان مورد نظر و همچنین اتصال آن به اینترنت کمتر از 90 روز طول خواهد کشید.

دیتاسنتر های زیر آب

وجود دوربین های زیر آبی

مایکروسافت می داند که محیط اطراف دیتاسنترها یکی از جالب ترین بخش های این پروژه می باشد. به همین دلیل، این شرکت قصد دارد تا دو دوربین اضافه برای این دیتاسنتر قرار دهد تا افراد بتوانند آن را به صورت زنده مشاهده کنند.

حیات وحش زنده ی بینظیری در اطراف این دیتاسنتر قرار خواهد داشت که خود یکی دیگر از دلایلی است که ساخت این دیتاسنتر را از تمامی پروژه های دیگر در طول تاریخ متمایز می کند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *