دسته‌بندی نشده

نقش کابل فیبر نوری در شبکه

کابل فیبر نوری (به انگلیسی Fiber Optic Cable) اساسا یک کابل شبکه است که دارای رشته های فیبر شیشه ای در درون یک غلاف عایق می باشد. این کابل ها در واقع  برای مسافت های طولانی، شبکه های اطلاعاتی با کارایی بالا و ارتباطات مخابراتی طراحی شده اند.

در مقایسه با کابل های سیمی، کابل های فیبر نوری پهنای باند بلند تری را مهیا می کنند و می توانند داده ها و اطلاعات را تا مسافت های طولانی تر و با سرعت بهتری منتقل کنند. امروزه در بسیاری از امور مربوط به اینترنت، کابل های تلوزیونی و سیستم های تلفنی از کابل های فیبر نوری استفاده می شود.

کابل های فیبر نوری چطور کار می کنند؟

این کابل ها دارای یک یا چند رشته ی شیشه ای می باشند که هر کدام از آنها کمی از موی انسان باریک تر هستند. مرکز هر رشته هسته نامیده می شود که راهی برای عبور موج های نور را فراهم می کند. هسته با لایه ای شیشه روکش دار پوشیه شده است که نور را به داخل انعکاس می دهد تا از اختلال در سیگنال جلوگیری کند و به نور اجازه ی عبور از طریق پیچ و تاب های کابل را بدهد.

به طور کلی دو نوع اصلی از کابل های فیبر نوری وجود دارد که تک حالته (single-mode) و چند حالته (Multi-mode) نامیده می شوند. نحوه ی کار این دو نوع کابل تا حدی با یکدیگر متفاوت است. کابل های تک حالته از رشته های بسیار باریک شیشه و یک لیزر برای تولید نور استفاده می کنند، درحالی که فیبر های چند حالته از LED ها استفاده می کنند.

کبل های تک حالته معمولا از روش های تقسیم طول موج یا WDM استفاده می کنند تا میزان ترافیک دیتایی که از طریق رشته ها عبور می کنند را افزایش دهند. WDM به نور های دارای طول موج های مختلف این امکان را می دهد تا با یکدیگر ترکیب شوند و سپس  از یکدیگر جدا شوند، که این امر باعث افزایش کارآمدی و بهبود روند انتقال جریان های ارتباطی از طریق یک پالس نور می شود.

مقاله پیشنهادی : بهترین سیستم مدیریت کابل

مزیت های کابل های فیبر نور

کابل های نوری دارای مزیت های بسیاری نسبت به سیم کشی های مسی که برای مسافت های طولانی استفاده می شوند می باشد. برخی از این مزیت ها به شرح زیر می باشند:

  • کابل های فیبر نوری از ظرفیت های بالایی پشتیبانی می کنند. میزان پهنای باندی که یک کابل فیبر نوری می تواند حمل کند به راحتی چندین برابر کابل های مسی با همان قطر و اندازه است. این کابل ها به صورت استاندارد از پهنای باند 10، 40 و حتی 100 گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی می کنند.
  • نور در کابل های فیبر نوری می تواند مسافت بیشتری را بدون از دست دادن قدرت خود طی کند که همین امر باعث کاهش نیاز به سیگنال بوستر های می شود.
  • فیبر نسبت به اختلالاتی که ممکن است به وجود بیاید حساست کمتری دارند، درحالی که یک کابل شبکه ی مسی نیازمند عایق بندی ها و محافظت های بسیاری برای جلوگیری از اختلالات الکترونیکی می باشد. اگر چه این عایق بندی و محافظت ها می تواند تا حد زیادی به جلوگیری از اختلال کمک کند، اما وقتی که تعداد زیادی از رشته های مسی با فاصله ی کمی از هم قرار دارند، ممکن است استفاده از این روش به صرفه و مناسب نباشد. درحالی که خواص فیزیکی شیشه و کابل های فیزیکی می تواند از این مشکلات جلوگیری کند.

فیبر تاریک چیست؟

کلمه ی فیبره تاریک یا دارک فیبر (dark fiber) اساسا به کابل های فیبر نوری اشاره دارد که درحال حاضر مورد استفاده قرار نمی گیرند. این کلمه همچنین گاهی اوقات به تاسیسات فیبر خصوصی اشاره دارد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *