تجهیزات شبکه

شبکه نوری پسیو چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم

شبکه نوری پسیو

شبکه نوری پسیو

هنگامی که درباره فیبر نوری صحبت می کنیم، می دانیم که آنها با استفاده از سیگنال های نوری دیتا و اطلاعات را منتقل می کنند، و هنگامی که این دیتا یا داده ها در فیبر حرکت می کنند، باید برای رسیدن به مقصد مناسب تقسیم شوند.به طور کلی، این امر از دو طریق اتفاق می افتد: شبکه نوری اکتیو یا شبکه نوری پسیو ( به انگلیسی PON یا Passive Optical Network). یه طور کلی این شبکه فیبر نوری است که امکان توضیع سیگنال در میان هاب و مشتری یا کاربر را فراهم می کند.

در این مقاله، ما قصد داریم تا به طور کلی به ماهیت این تکنولوژی پرداخته و دلیل اینکه چرا می تواند برای دیتا سنتر شما مفید باشد بپردازیم.

شبکه نوری پسیو چیست؟

شبکه نوری پسیو، زیر شاخه ای از پسیو شبکه است که کابل فیبر نوری را به کاربر می رساند. روند این تکنولوژی به گونه ای است که از یک نقطه، به چند نقطه می رسد، در حالی که هدف از استفاده از اسپلیتر های فیبر نوری این است که به یک فیبر نوری این امکان را بدهد تا به چند نقطه یا کاربر برسد و به آنها خدمات ارائه کند.

به همین دلیل است که این شبکه ها معمولا با عنوان هایی مانند فیبر به ساختمان، فیبر به کاربر یا فیبر به خانه نیز شناخته می شوند، چرا که آنها معمولا نقش پلی میان کاربر و شبکه فیبر نوری را بر عهده دارند.

چرا از یک شبکه نوری پسیو استفاده کنیم؟

به دلیل مزیت هایی مانند ارزان و به صرفه بودن، سریع بودن و قابل اعتماد بودن شبکه های شبکه های نوری پسیو، کاربران در چند سال گذشته میزان مصرف خود از این پسیو شبکه ها را تا حد زیادی گسترش داده اند.

با استفاده از این شبکه ها، شما همچنان می توانید همان سرعت بالا و پهنای باند وسیع را داشته باشید، با این تفاوت که هزینه ی آن برای شما کمتر و به صرفه تر خواهد بود. همه ی این مزایا باعث شده تا شبکه های نوری پسیو، گزینه ای ایده آل برای دیتا سنتر هایی باشد که سعی دارند هزینه های خود را ضمن حفظ کیفیت بالا، پایین آورده و کاهش دهند.

مزیت های شبکه نوری پسیو

یک شبکه نوری پسیو شامل قطعات الکتریکی نمی باشد، و هنگام ورود به شبکه، به جای آنها از اسپلیتر های نوری برای تقسیم کردن و دریافت سیگنال های نوری استفاده می کند. قطعات برقی تنها در مکان های دریافت و ارسال سیگنال ها به کار برده می شود.

شبکه پسیو نوری یا PON دارای مزیت های خاصی است. آنها بسیار کارآمد می باشند، به نحوی که هر رشته از آنها می تواند به 32 کاربر خدمات رسانی کند. همچنین این شبکه ها نسبت به شبکه های اکتیو دارای هزینه های کمتری هستند برای نصب و نگه داری هستند، چرا که آنها قطعات متحرک و برقی کمتری دارند.

شبکه نوری پسیو اساسا یک شبکه ی به اشتراک گذاشته است، که در آن نود OLT بخشی از یک ترافیک داون استریم (downstream) که توسط تمامی نود های ONU دیده می شود را می فرستد. هر ONU تنها محتوای بسته هایی را می خواند که به آدرس آن فرستاده شده اند؛ لذا رمز نگاری اهمیت زیادی در این شبکه ها دارند.

البته لازم به ذکر است که شبکه های نوری پسیو دارای معایبی نیز می باشند. این شبکه ها نسبت به شبکه های نوری اکتیو دارای محدوده و وسعت محدود تری هستند، به این معنا که کاربران آنها باید فاصله کمتری از منبع اصلی دیتا داشته باشند. همچنین از دیگر معایب شایع تر این شبکه ها این است که در هنگام وقوع یک مشکل، امکان پیدا کردن و رفع آن امری نسبتا سخت خواهد بود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *