تجهیزات شبکه

بهترین سیستم مدیریت کابل

مدیریت کابل ها (به انگلیسی Cable Management) می تواند یکی از چالش برانگیز ترین کار ها در امور مربوط به آی تی باشد. به طور کلی هر کسی که تا به حال در بخش IT کار کرده باشد درباره مشکلات مدیریت کابل های شبکه آگاهی دارد.

هنگامی که کار شما تنها با یک یا چند کامپیوتر باشد، معمولا به راحتی می توان سیم ها را دسته بندی کرد یا با یک سیم آنها را به یکدیگر بست تا آنها را منظم و تمیر نگه دارید، اما وقتی که در یک دیتا سنتر کار می کنید این امر تقریبا غیر ممکن خواهد بود.

در دیتا سنتر ها معمولا ممکن است صد ها یا شاید هزاران تجهیزات و دستگاه وجود داشته باشد که هرکدام نیازمند چندین کابل و سیم می باشند. در چنین شرایطی، شما نیاز دارید تا یک استراتژی مناسب داشته باشید.

دو مورد از بهترین و شایع ترین گزینه هایی که برای رفع این مشکل وجود دارد، مدیریت کابل عمودی و مدیریت کابل افقی است. در مقاله ای که اکنون درحال مطالعه ی آن می باشید، ما قصد داریم تا ضمن بررسی کلی به این دو سیستم، به مزایا و معایب آنها نیز بپردازیم.

مدیریت عمودی کابل شبکه

مدیریت عمودی کابل ها یکی از بهترین روش های مدریت کابل های شبکه می باشد. در این روش، دستگاه مدیریت کابل عمودی در داخل رک قرار می گیرد و کابل های مورد نظر مربوط به تجهیزات را در بالا و پایین رک دسته بندی می کند و در کنار هم نگه می دارد. این تجهیزات مدیریت کابل در سایز های مختلفی ارائه می شوند و می توانند طبق سایز خود هر اندازه کابلی که شما نیاز دارید و مناسب شرایط شماست را به صورت ایمن نگه داری کنند.

مزایای مدیریت عمودی کابل شبکه

  • تداخل سیگنال ها را کاهش می دهد – مدیریت کابل شبکه ای به شما این امکان را می دهد تا کابل ها و تجهیزات برقی را به صورت مجزا از هم نگه دارید، که می تواند به جلوگیری از تداخل سیگنال ها و افت کیفیت آنها کمک کند.
  • از لحاظ اقتصادی به صرفه است – تجهیزات مدیریت کابل عمودی بسیار به صرفه و ارزان قیمت می باشند، و در اکثر مواقع، شما برای هر رک تنها به یک دستگاه مدیریت کابل نیاز خواهید داشت که همین امر می تواند به کاهش هزینه های کلی شما کمک کند.
  • جای تجهیزات دیگر را اشغال نمی کند – از آنجایی که تجهیزات مدیریت کابل عمودی در داخل رک ها قرار می گیرد، شما به جای اضافی برای نگه داری از این تجهیزات نیاز نخواهید داشت.

معایب دستگاه های مدیریت عمودی کابل شبکه

  • مسیریابی کابل ها – اگر شما نیاز به پیدا کردن یک کابل و مسیریابی  آن داشته باشید، این امر در روش مدیریت عمودی کابل ها معمولا امری دشوار خواهد بود و ممکن است نیاز باشد تا به دقت هر کابل را دنبال کنید تا مطمئن شوید که کابل درستی را مسیریابی  می کنید. با این حال برچسب زدن به کابل ها می تواند این مشکل را برای شما برطرف کند.
  • افزودن و حذف کابل ها – اضافه کردن و یا حذف کردن کابل ها می تواند یکی از چالش های این روش باشد. با این حال، تا زمانی که شما کابل ها را مرتب و ایمن در جای خود نگه دارید، این امر برای شما مشکل پیچیده و سختی به حساب نخواهد آمد.

مدیریت افقی کابل شبکه

مدیریت افقی کابل ها در واقع روشی است که در آن شما کابل ها را در یونیت ها یا واحد های پلاستیکی یا فلزی، که در زیر یا بالای جایی که کابل ها متصل شده اند قرار دارند، عبود می دهید. در این روش، هر کابل جدا از دیگری و در جای خود قرار دارد، و در این صورت هر کابلی دارای یک جایگاه اختصاصی برای خود می باشد. این دستگاه های مدیریت کابل معمولا در سایز های 1U یا 2U ارائه می شوند (هر U برابر با یک و نیم اینچ می باشد) و می توانند کابل های مختلف هر دستگاه را مدیریت کنند.

مزایای مدیریت کابل افقی شبکه

  • مسیریابی آسان تر کابل ها – از آنجایی که در مدیریت افقی کابل ها هر کابلی از «پورت» خود عبور می کند، ردیابی یا مسیر یابی کابل ها بسیار آسان تر از مسیریابی کابل ها در مدیریت عمودی می باشد. این امر برای برطرف کردن مشکلات احتمالی می تواند بسیار حیاتی باشد.
  • افزودن کابل ها آسان تر است – با استفاده از مدیریت کابل های افقی، افزودن و اضافه کردن کابل های جدید بسیار آسان خواهد بود. تنها کاری که باید بکنید این است که کابل را به دستگاه خود متصل کرده و آن را از درون دستگاه مدیریت کابل خود عبور دهید.
  • کابل بندی در پشت و جلو – یکی از مزیت های اصلی مدیریت افقی کابل ها این است که با استفاده از آن می توان هم کابل های مربوط به پشت و هم کابل های مربوط به جلوی رک های سرور را مدیریت کرد. این امر باعث می شود تا کابل ها همیشه منظم و محافظت شده باشند.

معایب مدیریت افقی کابل ها شبکه

  • اشغال فضا – مدیریت افقی کابل ها بر خلاف مدیریت عمودی فضای تجهیزات دیگر را اشغال می کند. با این حال این مشکل در بسیاری از مواقع آنچنان به چشم نمی آید، چرا که در هر حال شما باید یک فضای خالی در میان تجهیزات خود برای جریان هوا در نظر بگیرید.

هر دو گزینه ممکن است ضروری باشد

انتخاب این که کدام یک از سیستم ها و روش های مدیریت کابل برای رک های سرور شما مفید تر است می تواند امر دشواری باشد. با این حال، حقیقت این است که شما ممکن است به هر دوی این سیستم ها و تجهیزات نیاز داشته باشید. سیستم افقی می تواند کابل های شما را هنگامی که داخل رک قرار دارند از یکدیگر جدا و آنها را ایمن کند. در عین حال، مدیریت عمودی کابل می تواند کابل ها را در بالا و پایین رک در یکجا نگه دارد. با این حال، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که نیاز های کسب و کار و دیتا سنتر خود را شناسایی کنید و بر اساس آنها، و با کمک مزایا و معایبی که در این مقاله بیان شد، بهترین گزینه را برای خود شناسایی کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *