تجهیزات پسیو شبکه
کابل کشی ساختار یافته امروزه تبدیل به امری رایج برای ایجاد اتصال در میان چندین دستگه فعال در یک شبکه می باشد. تجهیزاتی که در این مقاله به آنها اشاره می کنیم، تجهیزاتی هستند که عموما برای یک کابل کشی ساختار یافته در یک پسیو شبکه به کار برده می شوند.
کابل مسی UTP
کلمه ی UTP مخفف شده ی کلمه ی Unshielded Twisted Pair و به معنای کابل زوج به هم تابیده محافظت نشده می باشد. این کابل ها اساسا به منظور ایجاد اتصال میان یک کامپیوتر و یک سوئیچ شبکه به کار برده می شوند.
در برخی موارد، این کابل ها به منظور ایجاد ارتباط میان سوئیچ ها نیز استفاده می شوند. البته این در صورتی است که فاصله میان آنها کمتر از 90 متر باشد، که برابر با فاصله ی مورد نیاز برای ارسال دیتا بدون استفاده از ریپیتر ها می باشد.
کابل پچ کورد CAT6 UTP
کابل های پچ کورد یکی از انواع کابل های شبکه می باشند که در پسیو شبکه نیز به کار برده می شوند. این کابل ها، کابل های یک یا دو متری هستند که در دو سر خود دارای کاکنتور های RJ-45 هستند. کابل های Cat6 معمولا برای ترمینه (terminate) کردن مستقیم به سوئیچ های شبکه یا کامپیوتر ها توصیه نمی شوند. تنها پچ کورد ها برای ترمینه به هر دو دستگاه مورد استفاده قرار می گیرند و با استفاده از یک پچ پنل UTP و I/O Box به شبکه ی Cat6 network متصل می شوند.
پچ پنل UTP
پچ پنل UTP برای ترمینه کردن تمامی کابل های Cat6 که از کامپیوتر ها یا نقاط مختلف در شبکه به رک می آیند مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل ها همیشه به پشت پچ پنل UTP متصل می شوند، و پچ کورد های UTP از پورت های مربوطه در جلو به سوئیچ ها متصل می شوند.
این امر باعث می شود تا افراد بتوانند تغییراتی نظیر جا به جایی ها، افزودن و اصلاحات مورد نیاز را بدون آسیب رساندن و ایجاد اختلال در پورت های دیگر انجام دهند. همچنین به منظور شناسایی آسان تر به همه ی پورت ها برچسپ زده می شود.
کابل های فیبر نوری
کابل های فیبر نوری نیز جزء تجهیزات شبکه ای هستند که برای انتقال دیتا، برای فواصل معمولا بیش از 90 متر استفاده می شوند. این کابل ها که در پسیو شبکه استفاده ی گسترده ای دارند، به جای استفاده از سیگنال های الکتریکی که در کابل های UTP استفاده می شوند، برای انتقال داده ها از نور استفاده می کنند.
به دلیل توانایی های بالای این کابل ها در انتقال دیتا، نقش کابل فیبر نوری در شبکه امروزه درحال افزایش می باشد. این کابل ها می توانند دیتا را تا فواصل دور، گاها تا چند کیلومتر و بدون نیاز به ریپیتر یا تقویت کننده منتقل کنند.
کابل های فیبر نوری به دو دسته ی سینگل مود ( برای پهنای باند وسیع تر و فواصل دور تر) و مولتی مود (برای فواصل کوتاه تر) استفاده می شوند. این کابل ها به طور مستقیم در هر دو طرف به پچ پنل های فیبری متصل می شوند.
کابل های فیبر نوری معمولا دارای 6، 12 و یا 24 هسته می باشند. برای هر اتصال دو هسته مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از آنها برای ارسال و یکی برای دریافت دیتا می باشد.
تیم آی تی شبکه، با استفاده از متخصصان و تکنیسین های مجرب و حرفه ای، به همراه سابقه ای بلند مدت در امور مربوط به شبکه و همچنین با در اختیار داشتن بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات شبکه ای، می تواند تمامی اجزا و تجهیزات مورد نیاز شما برای راه اندازی یک پسیو شبکه را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.