تجهیزات شبکه

دیاگرام رک

دیاگرام رک چیست؟

دیاگرام رک اساسا نوعی طراحی دو بعدی است که ارتفاع هر کدام از تجهیزات درون رک شبکه و همچنین نوع چینش و نظم آنها را نشان می دهد. این طراحی به منظور اندازه گیری و نمایش ارتفاع جلو و پشت رک شبکه به همراه تجهیزات درون آن را انجام می شود.

استفاده های رایج از دیاگرام رک

دیاگرام رک (rack diagram) در هنگام خرید رک و یا انتخاب تجهیزات آن می تواند بسیار ارزشمند و کارساز باشد. دلیل آن این است که دیاگرام ها طراحی می شوند تا به شما کمک کنند رک ها را از نظر سایز و اندازه ارزیابی کنید و بدانید که رک شما باید دارای چه سایز و اندازه ای باشد.

علاوه بر آن، یکی از مهم ترین نکات در هنگام نصب رک شبکه داشتن یک نقشه ی مناسب درباره چینش تجهیزات است که در این خصوص نیز دیاگرام رک می تواند به شما کمک کند تا بدانید چطور به بهترین نحو تجهیزات رک خود را بچینید.

چطور دیاگرام رک خود را بکشیم؟

همانطور که پیش تر و در مقاله ی پیش نیاز های آرایش رک شبکه اشاره شد، نصب تجهیزات در رک شبکه بدون برنامه ریزی قبلی یکی از بزرگترین اشتباهات هنگام نصب رک شبکه است. دلیل آن نیز این است که ممکن است شما بر خلاف تصورات خود،

فضای کافی برای تجهیزات، کابل ها و پچ پنل های خود نداشته باشید. طراحی دیاگرام رک می تواند به شما کمک کند تا تجهیزات خود را مرتب کرده و برای چینش آنها برنامه ای مناسب و دلخواه داشته باشید.

در ادامه به نکاتی درباره طراحی این دیاگرام می پردازیم:

1.هدف خود را مشخص کنید – اولین قدم برای طراحی دیاگرام این است که مشخص کنید که، قصد سازماندهی و نظم بخشیدن به کدام تجهیزات شبکه ای و لوازم کامپیوتری خود را دارید. نوشتن یک لیست از هرکدام از آیتم ها و اندازه های هرکدام می تواند برای این کار مفید باشد. همچنین در لیست خود نیاز های خاص هر تجهیزات نظیر نیاز به جریان هوا را نیز درج کنید.

2.رسم مقیاس – قفسه ها و رله های رک معمولا از سوراخ هایی برابر با 0.625، 0.625 و 0.5 اینچ می باشد. هر ست از این سوراخ ها یک یونیت mount خوانده می شوند که برابر با 1.75 اینچ می باشد که با RMU نشان داده می شود. اگر قصد دارید تا دیاگرام رک خود را به صورت دستی طراحی کنید، باید سایز هرکدام از اجزا را داسنته و آن را بر حسب RMU بدست بیاورید.

3.رسم رک – مهم ترین اقدام برای طراحی دیاگرام رک، طراحی و رسم خود رک شبکه است. این رسم باید دقیقا مطابق با خود مقیاس ها باشد، و همچنین باید تمامی ویژگی های یک رک واقعی را در بر بگیرد.

4.فضا برای کابل کشی – به یاد داشته باشید، که فضای کافی برای کابل کشی بسیار مهم است. این امر خصوصا برای فضا هایی که در آنها از چندین رک استفاده می شود اهمیت ویژه ای پیدا می کند. فضای خالی و بلا استفاده ی بالای رک ها معمولا مکان مناسبی برای مدیریت کابل های شبکه می باشد.

5.مشخص کردن مکان تجهیزات – هر کدام از تجهیزات خود را با مقیاس دقیق رسم کنید. برچسب زدن بر روی مکان هر کدام از تجهیزات می تواند به شما در هنگام آرایش رک شبکه ی خود موثر باشد.

لوازم و تجهیزات خود را در مکان مناسب قرار داده و آنقدر آن را جا به جا کنید که به شکل مناسب و مورد نظر خود دست پیدا کنید. یکی از کار های مفیدی که می توانید انجام دهید این است که لوازمی که استفاده ی بیشتری از آنها می شود را در دسترس قرار دهید. این امر باعث می شود تا خدمات رسانی و استفاده از آنها راحت تر و سریع تر شود.

6.از دیاگرام خود استفاده کنید – حال می توانید از دیاگرام رک طراحی شده، برای رک خود استفاده کنید. از آنجایی که دیاگرام طراحی شده ی شما مطابق با مقیاس های دقیق است، همه چیز باید مطابق دیاگرام در مکان خود بدون مشکل جای بگیرد.

آی تی شبکه امروزه، به عنوان یکی از شناخته شده ترین و کار کشته ترین شرکت های آی تی در ایران مشغول به فعالیت می باشد، و دارای یکی از بهترین و مجرب ترین تیم های متخصص در حوضه آی تی و خصوصا رک شبکه است. لذا جهت پرسیدن هرگونه سوال و مشاوره در خصوص این امور می توانید با کادر متخصصان آی تی شبکه ارتباط برقرار نمایید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *