تجهیزات شبکه

پچ پنل چیست و چرا دیتا سنتر شما به آن نیاز دارد؟

پچ پنل چیست و چرا دیتا سنتر شما به آن نیاز دارد؟

پچ پنل چیست؟

پچ پنل در واقع نوعی سخت افزار است که دارای پورت های زیادی در داخل خود می باشد. هر کدام از این پورت ها دارای یک سیم است و این سیم ها هرکدام به جای مختلفی وصل می شوند.

این قطعه ها می توانند بسیار کوچک باشند و تنها چند پورت داشته باشند، یا ممکن بسیار بزرگ باشند و صد ها پورت را در خود جای بدهند. آنها همچنین می توانند برای کابل های Cat5، RJ45 و کابل های فیبر نوری نیز استفاده شوند.

پچ پنل برای چه چیزی استفاده می شود؟

اساسا استفاده اصلی از این سخت افزار برای متصل کردن چندین دستگاه آی تی به یکدیگر می باشد و در محیط های بسیاری از آنها استفاده می شود که می توان دیتا سنتر ها، شرکت ها، سازمان ها و به طور کلی در مکان هایی که از شبکه استفاده می کنند اشاره کرد.

فهمیدن و درک کردن نقشی که آنها دارند می تواند به شما کمک کند تا بدانید که مکان مورد نظر شما به پچ پنل احتیاج دارد یا خیر.

به طور کلی، هر پورت در پچ پنل به دستگاه متفاوتی در محیط شما متصل می شود. هر کدام از پنل ها این اتصالات را دسته بندی می کنند تا به یک شبکه دیگر متصل شوند. این روشی است که شبکه های LAN به شبکه WAN یا اینترنت متصل می شود. پچ پنل ها همچنین در مکان هایی که تلفن های زیادی در آن وجود دارد نیز یافت می شوند.

مزایای پچ پنل ها

پچ پنل ها بخش مهمی از دیتا سنتر ها هستند. استفاده از پچ پنل ها دارای مزایای بسیاری می باشد که این مزایا باعث می شوند تا شما از سرمایه گذاری که بر روی آنها می کنید حس رضایت داشته باشید.

برخی از مهم ترین مزایای استفاده از آنها شامل موارد زیر می باشند:

  • مقیاس پذیری – پس از اتصال یک پچ پنل، شما می توانید به راحتی دستگاه های جدیدی را بدون نیاز به خرید کابل های جدید در مکان مورد نظر راه اندازی کنید.
  • کاهش بهم رختگی کابل ها – پچ پنل ها معمولا در نزدیکی تجهیزات اصلی قرار می گیرند. این امر استفاده از کابل های کوتاه تر را ممکن می سازد.
  • قیمت کم – پچ پنل ها بر خلاف مزایای مفیدی که برای دیتاسنتر های شما دارند، دستگاه هایی کم قیمت هستند و خرید آنها کاملا مقرون به صرفه است.
  • کاهش هزینه کابل ها ­– استفاده از پچ پنل ها به شما این امکان را می دهد تا از کابل های شبکه ای کوتاه تری استفاده کنید که همین مسئله باعث می شود تا هزینه ی مورد نیاز برای خرید کابل های شبکه کاهش پیدا کند.
  • تسریع امور – در صورتی که شما قصد داشته باشید تا یک کابل را تست کنید، یک پورت را تست کنید یا هر نوع تست دیگری انجام دهید، می توان آن را ساده تر از زمانی که هرکدام از دستگاه ها به جای دیگری متصل هستند انجام داد.

پچ پنل ها یکی از قدیمی ترین تجهیزات شبکه هستند اما با این حال همچنان بسیار محبوب و پر استفاده می باشند. این وسیله از نظر طراحی و کارکرد بسیار ساده است، اما با این حال می تواند عملکرد  سازمان ها و دیتا سنتر ها، و یا هر مکان دیگری که دارای تجهیزات زیادی است را بهبود ببخشد.

مدیریت کابل های پچ پنل

اساسا ده ها یا حتی صد ها کابل ممکن است از یک پچ پنل وارد و خارج شوند، و این مسئله می تواند باعث بهم ریختگی کابل ها شود.

همچنین کابل های بهم ریخته می تواند باعث شود که برطرف کردن مشکلات تجهیزات شبکه بسیار سخت تر شده، و اگر شخصی کابل دستگاهی را به اشتباه قطع کند باعث قطع شدن دستگاه و به وجود آمدن مشکلات بزرگی شود.

به همین دلیل است که باید از زمانی که اولین کابل را متصل می کنید به فکر مرتب نگه داشتن کابل ها باشید. راه های بسیاری برای مدیریت کابل ها وجود دارد. برخی از این راه ها شامل موارد زیر می باشند:

  • برچسب زدن به کابل ها – تمامی کابل ها در هر دو سر و گاها در وسط باید برچسب زده شوند. برچسب زدن باعث می شود تا متخصصان بدانند که کدام کابل برای چه دستگاهی است و بدین ترتیب کار خود را بهتر انجام دهند.
  • کابل های رنگی – استفاده از کابل های رنگی به شما این امکان را می دهد تا بدانید که کدام کابل دقیقا به کدام دستگاه متصل شده است.
  • بست کمربندی – استفاده از بست های کمربندی برای دسته بندی کابل هایی که به یک رک سرور می روند باعث می شود تا همه چیز مرتب و منظم به نظر برسد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *