تجهیزات شبکه

روتر و عملکرد آن را بشناسید

روتر چیست؟

router، یا حداقل وسیله ی شبکه ای خانگی که ما به آن روتر می گوییم، بخشی از تجهیزات شبکه است که امکان برقراری اتصال و ارتباط را برای وسایل، نظیر کامپیوتر شخصی شما و دیگر دستگاه های متصل به اینترنت را محیا می سازد. دستگاه هایی که برای خانه ها و شبکه های کوچک استفاده می شود را به طور دقیق تر گیت وی خانگی یا رزیدنتال گیت وی (به انگلیسی residential gateway)  می نامند، اما تعداد بسیار کمی از افراد هستند که نام آنها را اینطور صدا بزنند.

روتر برای چیست؟

این دستگاه اولین خط دفاعی برای جلوگیری از نفوذ به یک شبکه می باشد. استفاده از بالا ترین سطح امنیت در این دستگاه بهترین راه برای حفظ و نگه داری سیستم های کامپیوتری و اطلاعاتی از حملات مختلف است. این وسیله شبکه ای معمولا شامل یک نرم افزار هستند که نام آنها firmware است که باید هر از چند گاهی همگام با ارائه ی سازنده ی آن بروزرسانی شود.

اکثر router ها تنها به وسیله ی یک کابل شبکه به دیگر دستگاه های شبکه متصل می شوند و برای استفاده از آنها بر روی ویندوز نیازی به درایور ها نیست. با این حال، این دستگاه ها که به وسیله ی یک USB یا FireWire به کامپیوتر ها متصل می شوند، معمولا برای استفاده ی صحیح به درایور ها نیاز دارند.

Router ها معمولا در شبکه های کوچک نقش و مفهوم DHCP را ایفا می کنند و نقش اصلی آنها ارائه یا صادر کردن آی پی آدرس های منحصر به فرد است.

امروزه کمپانی های زیادی در دنیا به تولید این دستگاه ها مشغول هستند که از حمله آنها می توان به Linksys، 3Com، Belkin، D-Link، Motorola، TREDNnet و Cisco اشاره کرد؛ که البته اینها تولید کنندگان و ارائه دهندگان برتر در سطح دنیا می باشند و تولید کنندگان بسیار بیشتری در دنیا وجود دارند.

مدیریت یک روتر

به احتمال زیاد زمانی خواهد رسید که شما مجبور می شوید تا تغییراتی در نحوه کار شبکه ی خود ایجاد کنید. این کار با استفاده از دسترسی به نرم افزار بر روی این دستگاه انجام می گیرد.

افراد معمولا به دلایل مختلفی وارد حساب روتر خود می شوند که برخی از این دلایل شامل تغییر رمز ورود به سیستم دستگاه، رمز نگاری شبکه، تعیین قوانین مربوط به پورت ها، تغییر رمز عبور و پسورد Wi-Fi، تعیین یک نام جدید برای شبکه وایرلس، یا به روز رسانی firmware یا نرم افزار اشاره کرد. برخی از وظایف دیگری که شامل مدیریت روتر می شود، شامل ریبوت یا راه اندازی مجدد ، و ریست کردن و تنظیم مجدد کامل نرم افزار آن می باشد.

نحوه کار روتر ها

router ها می توانند یک مودم، مانند مودم فیبر نوری، مودم کابلی یا مودم DSL را به دیگر دستگاه ها متصل می کند تا به آنها این امکان را بدهد تا میان این دستگاه ها اینترنت و ارتباط برقرار شود. اکثر آنها، حتی در نوع  بی سیم و وایرلس، دارای چند پورت شبکه هستند تا دستگاه های مختلف را به صورت همزمان به اینترنت متصل کنند.

به طور معمول، یک روتر به صورت فیزیکی با یک کابل شبکه، به مودم با استفاده از اینترنت یا پورت WAN و سپس دوباره به صورت فیزیکی با استفاده از یک کابل شبکه، به کارت رابط شبکه در هر نوع دستگاه شبکه ای سیمی که ممکن است داشته باشید وصل می شود. همچنین نوع بی سیم یا وایرلس آن می تواند با استفاده از استاندارد های وایرلس به دستگاه هایی که آنها نیز از این استاندارد ها استفاده می کنند متصل شوند.

IP آدرس هایی که به WAN یا اتصال اینترنت متصل می شوند، از نوع آی پی آدرس عمومی می باشد. همچنین آی پی آدرس هایی که به شبکه های LAN مرتبط می شوند از نوع آی پی آدرس شخصی هستند. آی پی آدرس های شخصی که به router مربوط می شوند معمولا default gateway یا دروازه پیش فرض دستگاه های مختلف بر روی شبکه می باشند.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *