تجهیزات شبکه

هاب اترنت چیست

هاب اترنت یک دستگاه کوچک، مستطیل شکل و ارزان قیمت است که چندین دستگاه دارای امکانات شبکه را به یکدیگر متصل می کند. این دستگاه ها اغلب از پلاستیک ساخته شده اند و نیروی خود را از یک پریز برق معمولی دریافت می کنند.

هدف اصلی یک هاب شبکه این است که یک بخش شبکه ای واحد به وجود بیاورد که در آن همه ی دستگاه ها می توانند به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

تا اوایل دهه 2000، هاب های اترنت به صورت گسترده ای به دلیل قیمت پایین و راحتی کار با آنها، به طور گسترده ای در شبکه های خانگی مورد استفاده قرار می گرفتند. اگر چه امروزه روتر های شبکه جای آنها را در خانه ها گرفته اند، اما هاب ها هنوز هم نقش مهمی را ایفا می کنند.

سرعت یک هاب چقدر است؟

هاب های شبکه ای از نظر نوع سرعت با یکدیگر تفاوت دارند. هاب های اترنت اصلی و اولیه تنها سرعتی برابر با 10 مگابیت بر ثانیه را ساپورت می کردند، اما هاب های مدرن از 100 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کنند و همچنین معمولا قابلیت های 10 مگابیت و 100 مگابیت را نیز ارائه می دهند که این هاب ها معمولا با نام هاب های دو سرعته نیز شناخته می شوند.

تعداد پورت هایی که یک هاب اترنت از آنها پشتیبانی می کند نیز متفاوت است. هاب های 4 یا 5 پورته مرسوم ترین آنها در شبکه های خانگی هستند، اما هاب های 8 و 16 پورته نیز گاهی اوقات در شبکه های خانگی و دفاتر کوچک یافت می شوند.

بسیاری از هاب های شبکه این قابلیت را دارند که به یکدیگر متصل شوند که به این امر اتصال زنجیره ای یا «daisy chain» می گویند. این امر باعث می شود تا تعداد کلی دستگاه هایی که یک کاب شبکه می تواند ساپورت کند و تحت پوشش خود قرار دهد افزایش پیدا کند.

هاب های اتنرنت قدیمی معمولا از نظر اندازه بزرگتر هستند و گاها پر سر و صدا می باشند چرا که آنها دارای یک فن خنک کننده در داخل خود هستند تا از افزایش بیش از حد دما و آسیب به دستگاه جلوگیری شود.

هاب های اکتیو،پسیو و هوشمند

به طور کلی هاب ها در سه نوع اصلی وجود دارند که شامل اکتیو(active)، پسیو (passive) و هاب هوشمند می شوند.

هاب های پسیو سیگنال های الکترونیکی بسته های ورودی را پیش از انتقال آنها به شبکه تقویت نمی کند.

هاب های اکتیور مانند ریپیتر ها عمل تقویت را انجام می دهند.

نوع هوشمند این دستگاه ها می توانند ویژگی های اضافه ای به هاب های اکتیو بی افزایند. یک هاب هوشمند معمولا قابلیت انباشته شدن دارد، به این معنا که آنها به گونه ای ساخته شده اند که چندین واحد را می توان بر روی یکدیگر قرار داد تا در فضا صرفه جویی شود. این نوع از هاب ها معمولا دارای قابلیت های مدیریت از راه دور با استفاده از پشتیبانی از SNMP و لن مجازی یا virtual LAN (VLAN) می باشند.

چطور با یک هاب کار کنیم

به منظور شبکه کردن گروهی از دستگاه ها با استفاده از یک هاب اترنت، ابتدا کابل اترنت را به یونیت مربوطه متصل کنید، سپس سوی دیگر کابل را به NIC یا کارت رابط شبکه ی دستگاه متصل کنید. همه ی هاب های اترنت از کانکتور های RJ-45 مربوط به کابل های اترنت پشتیبانی می کنند.

به منظور ارتقای یک شبکه برای همسان سازی و تطبیق دستگاه های بیشتر، هاب اترنت می تواند به یکدیگر، به سوئیچ شبکه یا روتر ها متصل شوند.

چه موقع از یک هاب اترنت استفاده کنیم

یک هاب می تواند برای جایگزین کردن موقت یک سوئیچ نتورک، یا برای افزایش و گسترش شبکه بسیار مفید باشد. با این حال، هاب ها باید تنها در صورتی مورد استفاده قرار بگیرند که میزان و نوع عملکرد، عاملی ضروری برای شبکه ی شما نباشد.

هاب ها با سوئیچ ها و روتر ها متفاوت هستند. تفاوت آنها از این نظر است که در این دستگاه ها، هنگامی که یک بسته ی دیتا فرستاده می شود، هاب اترنت بدون در نظر گرفتن اینکه دستگاه فرستنده از کدام پورت استفاده کرده است، آن را به تمامی پورت ها می فرستد، بنا بر این دستگاه فرستنده خود بار دیگر بسته دیتای فرستاده شده را دریافت می کند.

دلیل آن این است که یک هاب اترنت، بر خلاف روتر یا سوئیچ نمی تواند تشخیص دهد که کدام دستگاه در شبکه درخواست دیتا کرده است. همین امر باعث می شود که کل شبکه با یک کاهش میزان عملکرد رو به رو شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *