اهمیت استفاده از روتر خانگی چیست؟
چندی پیش در خصوص روتر و عملکرد آن در مقاله ی مربوطه صحبت کردیم و گفتیم که روتر دستگاهی است که امکان برقراری اتصال را برای شما محیا می کند. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر به دستگاه های روتر خانگی، و تفاوت آنها از نظر استاندارد به کار برده شده در نحوه کتار آن بپردازیم.
روتر های پهن باند یا برودبند (broadband routers) که نام های دیگر روتر خانگی است، طراحی شده اند تا عمل راه اندازی شبکه های خانگی، به خصوص خانه هایی با سرویس های اینترنت پر سرعت را آسان تر کنند. علاوه بر آن، روتر های پهن باند امکانات دیگری را نیز به وجود می آورند که از جمله آنها می توان به اشتراک گذاری اتصال اینترنت در میان تمامی دستگاه های الکترونیکی در خانه، به اشتراک گذاری فایل ها، پرینت کردن و دیگر منابع در میان کامپیوتر های خانگی و دستگاه های الکترونیکی اشاره کرد.
روتر خانگی از استاندارد های اترنت برای اتصالات و کانکشن های سیمی استفاده می کنند. روتر های broadband قدیمی به کابل های شبکه و به خصوص کابل های اترنت نیاز داشتند که از میان روتر، مودم پهن باند و همه ی دستگاه ها و کامپیوتر ها در شبکه خانگی گذر می کرد.
اما نسخه های جدید تر این دستگاه ها تنها دارای یک اتصال سیمی برای مودم های اینترنتی هستند. آنها با دستگاه ها در خانه به صورت وایرلس و بی سیم و با استفاده از استاندارد های Wi-Fi ارتباط برقرار می کنند.
مقاله پیشنهادی به شما: تفاوت میان روتر و مودم
امروزه روتر های بسیاری در بازار وجود دارند که هر کدام از آنها از یک استاندارد مشخص پیروی می کنند. روتر هایی که از استاندارد های جدید استفاده می کنند با قیمت های بالا تری در بازار موجود هستند و اگرچه نسبت به آنهایی که از استاندارد های قدیمی استفاده می کنند گران تر هستند، اما دارای مزیت های بیشتری نیز می باشند.
استاندارد بروز و فعلی که شناخته شده است، استاندارد 802.11ac می باشد. استاندارد پیش از این، استاندارد 802.11n و قبل از آن 802.11g بود. اگر چه نسخه های قدیمی تر دارای محدودیت هایی هستند، اما هنوز هم همه ی آنها برای روتر ها قابل دسترس می باشند.
روتر خانگی 802.11ac
این استاندارد جدید ترین استاندارد Wi-Fi می باشد. تمامی روتر هایی که از این استاندارد ها استفاده می کنند دارای سخت افزار ها و نرم افزار های جدید تری نسبت به نسخه های قبلی هستند، و برای خانه های بزرگ تا متوسط که سرعت و پایداری اهمیت دارد مناسب می باشند.
یک روتر خانگی دارای استاندارد 802.11ac از تکنولوژی وایرلس دو بانده استفاده می کند که بر روی باند 5 گیگاهرتز عمل می کند، که امکان عمل کردن تا ظرفیت 1 گیگابایت بر ثانیه، یا ظرفیت تک لینک حداقل 500 مگابایت بر ثانیه بر روی 2.4 گیگاهرتز را به وجود می آورد.
این سرعت برای استفاده در بازی ها و گیمینگ به صورت آنلاین، دیدن فیلم و استفاده از رسانه ها با کیفیت HD و دیگر استفاده ها از پهنای باند ایده آل می باشد.
تکنولوژی 8.2.11ac معمولا با سخت افزار هایی که از استاندارد های نسخه های a، b، g و n پشتیبانی می کنند سازگار است؛ بدان معنا که اگر چه این روتر ها از دستگاه های دارای استاندارد 802.11ac پشتیبانی می کنند، اما آنها همچنین می توانند دسترسی به شبکه را برای دستگاه هایی که از دیگر نسخه های این استاندارد استفاده می کنند نیز فراهم کنند.
مقاله پیشنهادی ما به شما: نکاتی که هنگام خرید روتر باید به آنها توجه کنید
روتر 802.11n
روتر خانگی بر پایه استاندارد IEEE 802.11n که همچنین با نام «Wireless N» نیز شناخته می شود، جایگزینی بر تکنولوژی های قدیمی تر سری های a، b و g استاندارد 802.11 می باشند و می توانند با استفاده از آنتن ها نرخ داده ها را نسبت به آن استاندارد ها افزایش دهند و آن را از نرخ 54 مگابایت بر ثانیه تا 600 مگابایت بر ثانیه، بسته به تعداد رادیو ها در دستگاه افزایش دهند.
این روتر ها از چهار جریان فضایی بر روی کانال ها مگاهرتز استفاده می کنند و می توانند بر روی باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز استفاده شوند.
روتر های 802.11g
استاندارد 802.11g یک استاندارد قدیمی تر برای تکنولوژی Wi-Fi است، به همین دلیل این روتر ها معمولا ارزان قیمت تر از دو سری ذکر شده هستند. یک روتر دارای این استاندارد معمولا برای خانه ها و مکان هایی ایده آل است که داشتن بالاترین سرعت در آنجا از اهمیت زیادی برخوردار نباشد.
این روتر ها بر روی باند 2.4 گیگاهرتز عمل می کنند و نهایت سرعتی که پشتیبانی می کنند برابر با 54 مگابایت بر ثانیه است، اما سرعت معمولی آنها در اکثر مواقع بیشتر از 22 مگابایت بر ثانیه نمی باشد. این سرعت ها برای وب گردی و انجام امور عادی در اینترنت و دیدن فیلم ها با کیفیت معمولی اکثرا مناسب است.