راهنمای خریدن رک شبکه
به طور کلی می توان گفت دو نوع اصلی از رک های شبکه در بازار وجود دارد که شامل رک های 2 طرفه، و رک های 4 طرفه می شوند. هنگامی که تصمیم به خریدن رک شبکه می کنید، بسیار مهم است که از مزایا و معایبی که گزینه های شما دارند آگاهی داشته باشید تا بتوانید رک مناسب برای نیاز های مشخص خود را خریداری کنید.
درک کردن تفاوت هایی که میان رک های 2 طرفه و 4 طرفه وجود دارد می تواند به شما در حفظ امنیت دیتاسنتر شما، و همچنین در راه اندازی و برطرف کردن نیاز های شما کمک کند.
رک شبکه 2 طرفه
یکی از گزینه های اصلی هنگام خریدن رک شبکه، رک دو طرفه است. رک دو طرفه نوعی از تجهیزات شبکه است که دارای دو میله ی عمودی و صاف است. از این رک ها معمولا برای تجهیزاتی نظیر سوئیچ ها و هاب شبکه استفاده می شود که وزن زیادی ندارند.
دیگر تجهیزات که وزن بیشتری دارند، نظیر روتر ها و مانیتور ها به پشتیبانی و فضای بیشتری نیاز دارند، لذا این دستگاه ها در رک های دو طرفه قرار نمی گیرند. به طور معمول، لازم است تا رک های دو طرفه به زمین پیچ شوند، تا استحکام و ثبات لازم برای نگه داری لوازم را داشته باشند.
مزایای رک های دو طرفه
- خنک کردن – از آنجایی که رک های دو طرفه بسته نیستند، هوا می تواند به راحتی از آن عبور کرده و تجهیزاتی که در آن وجود دارد را خنک کند. همچنین، فن های خنک کننده ای که در داخل تجهیزات قرار دارند می توانند به راحتی گرمای تولید شده توسط دستگاه ها را به فضای آزاد منتقل کنند.
- سایز و اندازه – رک های دو طرفه کمترین فضای لازم برای نگه داری تجهیزات شبکه را می گیرند. داشتن فضای کافی یکی از مهم ترین مسائل در دیتاسنتر ها می باشد.
- دسترسی – فریم باز رک های دو طرفه به شما این امکان را خواهد داد تا بتوانید به تجهیزاتی که در رک وجود دارد دسترسی آسانی داشته باشید.
- هزینه – رک های شبکه دو طرفه رک های ارزان قیمتی هستند. بسته به نوع و مدلی که انتخاب می کنید، معمولا این رک ها نصف قیمت رک های 4 طرفه هزینه خواهند داشت.
رک های 4 طرفه
دیگر گزینه ی پر طرفدار نزد خریداران هنگام خریدن رک شبکه ، رک های 4 طرفه هستند. برخی از این رک ها دارای درب های توری شکل در جلو و پشت هستند که می تواند در دسترسی به تجهیزات در آن و همچنین امنیت آن مفید باشد.
بر خلاف رک های 2 طرفه، رک های 4 طرفه دارای 4 وجه هستند که این امر می تواند پایداری آنها را افزایش دهد. این بدان معناست که آنها می توانند وزن بیشتری را تحمل کنند. اکثر سرور ها، روتر ها و سوئیچ های بزرگ می توانند با امنیت کامل در این نوع از رک ها قرار داده شوند.
مزایای رک های 4 طرفه
یکی از نکات مهم هنگام خریدن رک شبکه، توجه داشتن به مزایای هر کدام از انواع رک ها می باشد. همانند رک های دو طرفه، رک های 4 طرفه نیز دارای مزایای مخصوص به خود هستند که این مزایا شامل موارد زیر می باشند:
- امنیت – قرار دادن لوازم کامپیوتری در داخل یک رک محکم و بسته می تواند به شما این اطمینان را بدهد که تجهیزات موجود در رک توسط هیچکس آسیب نبیند.
- تقسیم وزن – ریل هایی که در رک های 4 طرفه قرار دارند، می توانند وزن تجهیزات شبکه ای که در رک قرار می گیرند را تقسیم کنند، که این امر می تواند باعث افزایش امنیت هرچه بیشتر تجهیزاتی شود که در آن قرار داده می شود.
- گزینه های بیشتر – تقریبا تمامی تجهیزات کامپیوتری قابلیت این را دارند که در رک های 4 طرفه قرار بگیرند، که این امر می تواند برنامه ریزی برای پیشرفت هایی که در آینده برای دیتاسنتر قرار است صورت بگیرد را آسان تر کند.
- کابل ها – کابل های شبکه ای که در رک های 4 طرفه قرار می گیرند می توانند راحت تر مورد استفاده قرار بگیرند و همچنین محافظت از آنها نیز بهتر انجام خواهد شد. این امر می تواند از به وجود آمدن خطراتی مانند له شدن و یا پاره شدن کابل ها جلوگیری کند.
انتخاب رک مناسب
هرکسی که قصد مدیریت یک دیتاسنتر را داشته باشد، باید مطمئن شود که تمامی اطلاعات مورد نیاز برای خریدن رک شبکه را دارا می باشد. همچنین، اگر چه فکر کردن به نیاز های فعلی دیتاسنتر دارای اهمیت است، اما نباید اهمیت بسیار ویژه ای که فکر کردن به پیشرفت های آینده و نیاز های آن را نادیده گرفت.
هر شخص یا هر کسب و کاری دارای یک لیست متفاوت از نیاز ها و اولویت هایی است که باید مدنظر قرار گرفته شود. به عنوان مثال، در برخی از سازمان ها مدیریت کردن هزینه یک فاکتور اصلی است، درحالی که در برخی دیگر حفظ و نگه داری سرمایه از اهمیت بالا تری برخوردار است. لذا در انتخاب و خریدن رک شبکه نیز مهم ترین کاری که باید انجام شود، در نظر گرفتن اولویت ها، خواسته ها، انتظارات و مهم تر از همه هزینه و بودجه می باشد.